Rudar Prijedor-Povratak Mladena Zgonjanina

Dani prolaze, ponedeljak i prozivka fudbalera se približava, a Rudar Prijedor još uvek nije konstituisao Upravni odbor. Ipak, stvari su pokrenute s polazne tačke tako što će prelazna komisija koja vodi brigu o prijedorskom premijerligašu, a imenovana je od sponzora kluba, „Mital“ rudnika, Starih rudnika RŽR „Ljubija“ i Opštine Prijedor pregovarati sa igračima i zajedno sa stručnim štabom sklapati takmičarski mozaik za sledeću sezonu.

Dosadašnji predsednik komisije i vršilac dušnosti direktora Nebojša Tomičić zbog puta u Srbiju gde je otišao na lečenje neće više sačinjavati ovo prelazno telo u kojem su ostali Rešid Crnalić Gerti i Milorad Šipka. Njima će ubuduće društvo praviti bivši fudbaler i direktor „žuto-plavih“ Mladen Zgonjanin, jedan od najboljih strelaca u istoriji kluba, a pored pomenute trojice za igrače i razgovore su još zaduženi predsednik Skupštine Božo Grbić i vršilac dužnosti sekretara Milan Milunović Milun. Zgonjanin će, verovatno, posle konstituisanja Upravnog odbora dobiti određena zaduženja u klubu, a možda i jednu od odgovornih funkcija.

Još uvek nije poznato ko će se od starosedilaca, a ko od novajlija pojaviti na prvom okupljanju 25. juna u deset časova na Gradskom stadionu. Šef stručnog štaba Velimir Baja Stojnić ima određene planove, imena igrača koja bi želeo da vidi u svom timu, ali isto i ona koja će dobiti odrešene ruke da potraže novu sredinu.
– Mnogo igrača je na tržištu, a naš zadatak je da odaberemo ono što nam je potrebno i procenimo fudbalere koji će koristiti Rudar Prijedoru u novoj sezoni. Ona neće biti nimalo lagana, naš cilj je da zauzmemo jedno od mesta u vrhu tabele. Do prozivke u ponedeljak biće mnogo jasnija slika po pitanju igračkog kadra jer mnogi se premišljaju i razmišljaju, imaju i druge opcije. Oni koji dođu na prvo okupljanje s njima ćemo i obaviti razgovore i nastojati da potpišemo ugovore – istakao je šef struke Prijedorčana Velimir Baja Stojnić.

Kako smo uspeli da saznamo bivši fudbaler Sarajeva Sanel Trebinjac nalazi se na meti Prijedorčana. Reč je o fudbaleru koji igra uz levu aut-liniju i trebalo bi da nadomesti odlazak Vedrana Kantara u Borac. Takođe, nije tajna da bi „rudari“ voleli u svojim redovima da vide i tandem iz banjalučkog Borca Leonid Ćorić – Perica Ivetić koji su isključeni iz prvog tima i treniraju odvojeno jer se nisu dogovorili sa klupskim rukovodstvom oko revidiranja ugovora. Želja „žuto-plavih“ je da pozajme i mladog Banjalučanina Sinišu Dujakovića, ali ta opcija će biti aktuelna samo pod uslovom da propadnu pregovori sa Trebinjcem.
Kako sada stvari stoje pred Prijedorčanima je vreli letnji prelazni rok…

Otpao Abdihodžić, Lučić razmišlja
Planirali su Prijedorčani da angažuju mladog golmana Almina Abdihodžića međutim on je potpisao za Sarajevo. Zainteresovani su da dovedu i Mladena Lučića na pozajmicu iz Borca, ali je ovaj vrsni čuvar mreže dobio ponudu i matične Slavije iz Istočnog Sarajeva. Postoji realna opcija da se vrati među „sokolove“.
– Bojan Tripić je povređen, a trenutno na raspolaganju imamo Aleksandra Nikolića i Zorana Rodića. Potreban nam je još jedan čuvar mreže da pojačamo konkurenciju, imamo nekoliko opcija i nadamo se da ćemo pronaći kvalitetnog golmana – rekao je trener Stojnić.
Slavko Basara-Sportlive.ba

Comments are closed.