Rudar Prijedor-Pravim pristupom do pobjede

Protiv Vučijaka u Rudanci (2:0) fudbaleri Rudar Prijedora ostvarili su zacrtani cilj, izborili su plasman u osminu finala Kupa Republike Srpske, potvrdili ulogu favorita protiv drugoligaša iz Majevca i s mirom čekaju izvlačenje parova za sljedeću rundu masovnijeg takmičenja srpskog entiteta.

Još u prvih 45 minuta Prijedorčani su obezbijedili trijumf golovima Duška Vraneševića iz penala u 25. i Anela Ramića u 29. minutu. Prijedorčanima su poništena tri gola, prema utisku neopravdano.

– Ne mogu da vjerujem u neke stvari, umjesto da svi zajedno radimo na promociji i podizanju Kupa Republike Srpske na mnogo veći nivo i koji za sve treba da bude svetinja, onda treba da svi budemo u toj službi, a ne samo pojedinci, dok jedni grade drugi, duplo više njih razgrađuju. To nije u redu. Rudar Prijedor uvijek ima prostora da odgovori obavezama u ovom takmičenju koje cijeni i poštuje i u svakom meču daćemo maksimum – rekao je trener Prijedorčana.

U finišu susreta „rudari“ su imali i igrača više jer je Goran Gavrić isključen, ali nisu uspjeli da materijalizuju brojčanu prednost na terenu. Osim toga napadači gostiju su se propisno ispromašivali, u prvom redu Miloš Srndović, a potom i Anel Ramić, Goran Kecman, Duško Sakan, Vladimir Karalić… „Rudari“ su stvorili najmanje deset „zicera“ koje nisu iskoristili.

– Neki igrači će morati da shvate da su ovakve utakmice ulaznica za prvi tim i ukoliko nonšalantno budu ulazili u utakmicu biće daleko od cilja kojem streme. Ozbiljno ću porazgovarati sa pojedincima i njihovom pristupu. Osim pojedinaca maksimalno smo ozbiljno shvatili meč sa Vučijakom i nismo dozvolili bilo kakvo iznenađenje. Kada se tako uđe u utakmicu dobar rezultat je neminovnost. Po izuzetno teškim uslovima za igru i tvrdom terenu ostvarili smo cilj, pojedini segmenti su bili zadovoljavajući, ali ima i onoga što moramo da ispravljamo – rekao je Velimir Stojnić.

Najvažnije je da niko nije povrijeđen, kažnjenih nema i svi sa nestrpljenjem očekuju subotu i utakmicu protiv Travnika u nastavku Premijer lige BiH.

– Taj susret je za nas izuzetno značajan i bodovi su nam neophodni za miran nastavak prvenstva. Osim toga Travničani su naši veliki dužnici. Nadamo se da ćemo imati ispravan pristup utakmici i da ćemo se na kraju radovati pobjedi i novim bodovima – jasan je i optimističan Velimir Baja Stojnić.

Tekst i foto – Slavko Basara i GradPrijedor.com

Comments are closed.