Rudar Prijedor pred gostovanje Željezničaru-Radnik je pokazao recept

Još uvijek sve ljubitelje fudbala u Prijedoru boli visoki poraz od Željezničara (0:5) 10. marta ove godine kada su se Sarajlije prošetale Gradskim stadionom u Prijedoru, a tada je blistao Eldin Adilović.

Pred novi prvenstveni okršaj Prijedorčana i „plavih“ sa Grbavice sjećanja na bolne proljećne rane daju dodatni motiv „rudarima“ da u subotu, od 18.30 časova, u Sarajevu pokušaju da iznenade favorizovanog domaćina i dođu do pozitivnog rezultata. U dosadašnja tri gostovanja u mečevima za bodove Prijedorčani su samo u prvoj sezoni ostali neporaženi (1:1), a potom su poraženi 4:2 i 3:0.

– Sigurno je da postoje određene tradicije koje bi trebalo da se ruše, da uvijek nekoj seriji dođe kraj ili da se u fudbalu desi iznenađenje. Mi ćemo pokušati da u subotu dođemo do pozitivnog rezultata na Grbavici. Željezničar je protivnik koji uvijek i svakoga motiviše, pogotovo na Grbavici gdje nemamo šta da izgubimo, a možemo mnogo da dobijemo. Domaćin je taj koji mora da napadne, mi ćemo tražiti svoju priliku. Zar utakmica Željezničara i Radnika nije dovoljan dokaz da i mi možemo nešto slično da ponovimo? Kad su Bijeljinci mogli da odigraju 1:1, što ne bi mogli i mi? I nama bi bod bio veliki kao kuća, ali to ne znači da ćemo igrati na „nulu“ – rekao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Velimir Baja Stojnić.

Željezničar će biti oslabljen za Muamera Svraku, reprezentativca BiH koji ima tri žuta kartona pa će morati da propusti subotnji duel.

– Željezničar ima jako puno kvalitetnih igrača i mnoge alternative, neće igrati Svraka, ali hoće Nermin Jamak. To je skoro identičan profil igrača. Sarajlije prijete sa svih strana, ali mi ćemo nastojati da nešto „skuhamo“ na terenu, pa šta bude… I mi imamo kvalitetne pojedince. Mnogo će da odlučuje sam pristup utakmici i kako ćemo ući u nju. Možda je i olakšavajuća okolnost što ćemo igrati pred praznim tribinama zbog kazne izrečene Željezničaru. To moramo da iskoristimo – dodao je Stojnić.

U srijedu su „plavi“ imali i obaveze u Kupu BiH igrali su protiv Slavije u Istočnom Sarajevu. Možda će i umor igrača trenera Amara Osima biti adut „rudara“.

– Sarajlije imaju „dugačku klupu“ i veliki broj kvalitetnih igrača. Istina je da ćemo mi odmorniji ući u subotnju utakmicu jer nemamo obaveza u Kupu BiH, ali imamo određene kadrovske probleme. Borislav Topić ima tri žuta kartona i ostaće kod kuće, Marinko Rastoka još uvijek nije zaliječio povredu zadnje lože, upitan je i Haris Handžić koji se žalio na povredu. U ekipu se vraća kapiten Borislav Mikić… Vidjećemo za koju startnu jedanaestorku ćemo se odlučiti u subotu na Grbavici. Neke tajne ćemo sačuvati samo za sebe – ostao je zagonetan strateg Rudar Prijedora.

Fudbaleri iz grada na Sani će put Sarajeva krenuti najverovatnije dan ranije, a trebalo bi da spavaju u Istočnom Sarajevu, u istoj bazi iz koje su osvojili bod na ovosezonskoj premijeri protiv Olimpika na Otoci (1:1).
– Eh, kad bi rezultat bio isti, ne bi imali ništa protiv – rekao je na kraju Velimir Baja Stojnić.

Rastoka želi poklon
Mladi fudbaler Rudar Prijedora Marinko Rastoka u srijedu je proslavio 21. rođendan. Rođen je 3. oktobra 1991. godine u Prijedoru, igrao je za Slogu iz Bajine Bašte, Mladost (Lučani) i Rudar Prijedor.

– Još uvijek osećam bol u zadnjoj loži, ali se iskreno nadam da ću biti spreman za utakmicu na Grbavici. Volio bih da zaigram protiv Željezničara koji je veliki motiv za sve klubove i igrače. Nadam se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat i na taj način da ću uspješno proslaviti 21. rođendan – optimističan je Rastoka.
Tekst i foto – Slavko Basara i GradPrijedor.com – arhiva

Comments are closed.