Rudar Prijedor-Realizacija najveći problem

Fudbaleri Rudar Prijedora okončali su juče desetodnevne pripreme u Makarskoj, a u posljednje dvije provjere na Hrvatskom primorju nisu bili efikasni.
Prvo su poraženi od člana Prve lige Federacije BiH sa 0:2, a onda su protiv trećeligaša Hrvatske, Primorca iz Stobreča igrali neriješeno, 0:0. Prije toga izabranici Dragana Radovića odigrali su još dva meča u Makarskoj. U prvom su izgubili od hrvatskog prvoligaša Splita 0:1, a zatim su savladali kakanjski Rudar sa 2:0.
– U susretu sa imenjakom iz Kaknja imali smo nekoliko prilika, ali nismo bili precizni u završnici. Međutim, to ne treba da zabrinjava, jer nas je pomalo stigao umor i vjerujem da će u prvenstvenim utakmicama biti mnogo bolje – rekao je fudbaler Rudar Prijedora Budimir Despotović.
Premijerligaš BiH iz grada na Sani počeo je ovaj duel u sastavu: Tripić, Šodić, Ramić, Janković, Kotaran, Stambolija, Mirović, Kantar, Kujundžija, Mikić, Tosunović, a igrali su još: Vejnović, Jovanović, Jevtić, Despotović, Kecman, Žerić, Srndović, Karić i Rastoka.
U susretu protiv Primorca Prijedorčani su bili znatno bolji. Najveću priliku da postigne gol imao je Vedran Kantar, ali mu je protivnički golman odbranio penal, dosuđen poslije prekršaja nad ofanzivnim Nebojšom Šodićem.
– Imali smo tokom cijelog meča inicijativu i još u nekoliko navrata ugrozili gol rivala, ali zbog „teških nogu“ i teškog terena izostala je realizacija – konstatovao je pouzdani Šodić.
Umjesto Kotarana i Mirovića starteri su bili Vejnović i Jevtić, a u drugom dijelu utakmice branio je Nikolić. Povjerenje je dobio i Babić, dok je mladog čuvara mreže Rodića mučila povreda kuka, pa nije mogao među stative.
„Generalka“
Fudbaleri Rudar Prijedora u subotu će imati generalnu provjeru pred nastavak Premijer lige BiH. Rival će im biti prvoligaš Republike Srpske Sloboda iz Novog Grada, ali se još uvijek ne zna da li će utakmica biti odigrana u Prijedoru ili na stadionu „Mlakve“.
Tekst – Glas Srpske
Foto – Rudar Prijedor

Comments are closed.