Rudar Prijedor: S prijateljima je lakše

Bez obzira što još uvek organizacioni aparat u premijerligašu iz Prijedora nije posložen jer se čeka Skupština kluba, tročlano prelazno telo u sastavu Nebojša Tomičić, Milorad Šipka i Rešid Crnalić Gerti, zajedno sa v.d. sekretarom Milanom Milunovićem Milunom i šefom stručnog štaba Velimirom Bajom Stojnićem ne sedi skrštenih ruku.
Čelnici Rudar Prijedora, zajedno sa strukom, sklapaju mozaik igračkog kadra koji je još u magli, tačan datum prozivke nije poznat od okvirnog – krajem juna – ali su u „zeleno-crnom“ taboru istakli da će javnost biti blagovremeno upoznata sa svim akcijama i potezima u narednom periodu.
– Obavljamo određene razgovore i konsultacije, još ništa zvanično nije dogovoreno. Imamo određene vizije i namere, obavili smo i razgovore s pojedinim fudbalerima, međutim neka njihova imena još neko vreme ostanu tajna, ne što želimo da krijemo već što hoćemo da završimo posao bez straha da će ga neko pokvariti, ali i samih fudbalera. Znate kakvo je vreme… – istakao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Velimir Baja Stojnić.
Narednih nekoliko dana strateg s kojim je prošle sedmice postignut dogovor o dugoročnoj saradnji treba da prezentuje plan i program po kojem će funkcionisati rad sa omladinskim pogonom, odnosno klupska škola fudbala.
– Najvažnije je da imamo viziju i oѕbiljnu nameru, ne nedostaje nam ni volje za radom, odnosno želje da sve to uspe i da na čvrste temelje postavimo stvari za budućnost. Ono što će biti novina, a sa tim su se složili svi članovi Komisije koja trenutno vodi brigu o Rudar Prijedoru, jeste ta da uspostavimo saradnju sa klubovima iz okruženja. Želimo da stvaramo prijatelje, da korist bude obostrana, to je interes Rudar Prijedora da ima saradnike i sportske prijatelje u svim gradovima u Krajini – dodao je Stojnić.
Delegacija Rudar Prijedora je bila u Kozarskoj Dubici, u Novom Gradu na revanš susretu baraža Sloboda – Jedinstvo (Žeravica), posle toga slede posete i ostalim mestima koji su bitni fudbalski centri u ovom delu Republike Srpske i Federacije BiH.
– Nemamo šta da krijemo, hoćemo saradnju sa Borcem iz Dubice, Slobodom iz Novog Grada, Podgrmečom iz Sanskog Mosta i Oštre Luke, Krajišnikom iz Velike Kladuše, ima tu još manjih mesta, sve do Gradiške, Ključa, Bihaća, Banjaluke, pa i sa tim centrima želimo da uspostavimo bilateralnu sportsku saradnju. Rudar Prijedor mora da se orjentiše na fudablere sa ovog podneblja, ovdje ima mnogo talenata potrebno je samo stručno praćenje i rad i za vrlo kratak period, uz profesionalan pristup i ispravan proces možemo da izbacimo generaciju koja će ostati dugo na sceni. To i jeste cilj jer smo mi siromašni, osuđeni smo da proizvodimo, a ne da kupujemo – jasan je Stojnić.
Rudar Prijedor je klub koji je nastao od dva predratna kolektiva, Rudara iz Ljubije i OFK Prijedora. Sadašnji član uprave Rešid Crnalić Gerti je igrao i za jedan i za drugi klub.
– Nastupao sam i za Slobodu iz Novog Grada i mogu da kažem da je to bilo sasvim drugačije vreme, fudbal je nekako imao dušu. Danas je sve nešto improvizovano i naduvano, skromnosti nema nigde. U naše vreme moral je bio na visokom nivou, ali šta da se radi. Dok sam u klubu koji najviše volim zagovaraću strategiju stvaranja prijatelja u okruženju jer Rudar Prijedor ima sjajne predispozicije da izraste u jedan od glavnih kolektiva na ovim prostorima. Imamo tradiciju, ugled, renome, široku bazu… Potrebno je nešto još sasvim malo, a mislim da je to angažman trenera Velimira Stojnića, stručnjaka kakvog smo mogli samo da poželimo. Imamo u njega veliko poverenje i nadamo se da će uspostaviti profesionalne norme kako u seniorskom tako i omladinskom pogonu – rekao je Crnalić.
S prijateljima je uvek lakše. Znaju to u gradu na Sani. Zbog toga su i napravili zaokret za budućnost.

„Šminkanje“ stadiona
Grubi radovi na istočnoj tribini Gradskog stadiona u Prijedoru su završeni, sada sledi glazura, postavljanje stolica, tako da će navijači i ljubitelji fudbala u gradu na sani od jeseni imati drugačiji, mnogo bolji komfor.
– Iako je takmičarska pauza ne prepuštamo ništa slučaju. U toku su radovi na „šminkanju“ Gradskog stadiona, postavljanje ograde, uređenje trebina, atletske staze, samog terena… Posla ima mnogo, a vremena malo. Svi smo zasukali rukave sa samo jednim ciljem – da uspemo i postignemo uspeh. Rudar Prijedor to zaslužuje – rekao je v.d. sekretara kluba Milan Milunović Milun.
Tekst – Slavko Basara-Sportlive.ba
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.