Rudar Prijedor-Sa Stojnićem do Evrope

Fudbalski klub Rudar Prijedor juče je, i zvanično, dobio šefa stručnog štaba na duge staze. Velimir Baja Stojnić potpisao je ugovor s „rudarima“ i vodiće premijerligaša iz grada na Sani i u narednoj sezoni, a svi se u „zeleno-crnom“ taboru nadaju još mnogo godina. Stojnić je dobio zadatak da pored „rekonstrukcije“ igračkog kadra prezentuje i viziju omladinskog pogona na kojem će Prijedorčani u narednom periodu polagati mnogo.
– Ovim putem želim svima u klubu da se zahvalim na produženju saradnje, zajednički smo došli do ljudske riječi i u ovakvim situacijama, ako smo ljudi, a vidio sam da jesmo, ugovor ne važi mnogo. Naš cilj je da kroz proces i uspostavljanje sistema dođemo do visokog nivoa i da Rudar Prijedor bude klub koji će uskoro gledati ka evropskim vidicima. Drago mi je što su ljudi iz Rudar Prijedora imali u mene povjerenje i što su mi dali šansu da u narednom periodu sistematski i odgovorno radim, nastojaću da im se odužim na najbolji mogući način – rekao je novi-stari trener Prijedorčana Velimir Baja Stojnić.
On će vrlo brzo morati da podnese analizu igračkog kadra i da prezentuje čelnicima kluba šta je potrebno „rudarima“ u narednom periodu za ostvarenje zacrtanih ambicija.
– Ovo je regija koja ima mnogo talenata i njih treba da pretvorimo u istinske vrijednosti, a onda će te vrijednosti donijeti i rezultatski uspjeh klubu i podizanje na još viši takmičarski nivo. Najvažnije je da sam vidio viziju, stvaranje i proces od kojeg ne smijemo da bježimo, zato sam i pristao da uđem u ovu priču, a nadam se da će i ljudi, odnosno sponzori koji finansiraju Rudar Prijedor prihvatiti koncept i postaviti organizacionu šemu da klub postane ono što svi želimo – jak i stabilan premijerligaš sa jasnim takmičarskim ambicijama – dodao je Stojnić.
Stojnić još nije želio da se izjašnjava o igračkom kadru dok ne porazgovara sa odgovornim ljudima u klubu.
– Pred nama je ogroman rad, nemamo mnogo vremena za gubljenje, koliko sutra moramo da se latimo posla i započnemo stvaranje igračkog kadra. Svega osam fudbalera je pod ugovorom, moramo da započnemo rad odmah. Što se prozivke tiče ona će biti održana poslije 25. juna, kada vidimo kakav je kalendar takmičenja FS BiH, odnosno kada još riješimo određene stvari vezane za takmičarski pogon – istakao je Stojnić.
Slavko Basara-Sportlive.ba

Comments are closed.