Rudar Prijedor-Slavija: Stojnić-Sa Čapljićem sam bio cimer

Fudbaleri Rudar Prijedora u nedjelju (16.30 časova) na svom Gradskom stadionu dočekuju Slaviju iz Istočnog Sarajeva, tim koji se ovog proljeća preporodio i od „davljenika“ došao na prag spasa i opstanka u Premijer ligi BiH.

– Poznajem trenera Slavije Vladu Čapljića, prije 35 godina zajedno smo, kao cimeri u sobi, bili u kadetskoj reprezentaciji BiH. Njegov rukopis se vidi u klubu, uz dosta stručnosti i novina, tako da protiv Slavije očekujem jako neizvjesnu i uzbudljivu utakmicu. Biće to klasična obostrana igra na rezultat uz dosta takmičkih nadmudrivanja. Mi kao domaćini imamo obavezu da nešto pokažemo i publici koju pozivam u velikom broju da dođu – istakao je Velimir Baja Stojnić, šef stručnog štaba Rudar Prijedora.

„Rudari“ su zaredali tri uzastopne pobjede, Sloboda 2:1, GOŠK 3:0 i Velež 1:0, odbrana u posljednja dva kola nije kapitulirala. Tajnu uspjeha pokušao je da otkrije strateg Prijedorčana:
– Naša formula uspjeha je svi u napad i svi u odbranu. Fudbal se igra u oba pravca. Koliko si moćan da nametneš ritam u fazi odbrane i u fazi napada toliko ćeš i uspjeti. Mi smo se u prethodnim utakmicama znali braniti i sa deset igrača u šesnaestercu, ali isto tako i napadati sa šest ili sedam fudbalera.

Od kada je došao u grad na Sani Stojnić je završio jedan ciklus od četiri utakmice, startovao je porazom od Borca kod kuće 1:3, a onda je sve nadoknadio pomenutim pobjedama.

– Nije bila jednostavna situacija, ali smo uspješno završili ovaj ciklus. Svi zajedno, igrači, stručni štab, čelnici, navijači, grad, ljubitelji fudbala… uspjeli smo da vratimo pozitivnu atmosferu i vjeru u fudbal u Prijedoru. Mislim da smo na najbolji način nagrađeni za takvo razmišljanje i način rada. Pred nama je sada isto težak ciklus od četiri utakmice, Slavija, Sarajevom Kozara i Leotar. Kažem težak jer igramo sa tri kluba iz Republike Srpske koja se bore za opstanak i Sarajevom koje juri evropsku vizu. Sve četiri utakmice biće podjednako teške i nijednu ne mogu da izdvojim. Žao mi je što su klubovi iz Srpske na dnu pa između sebe rešavaju određene problee i hvataju se za slamku spasa – dodao je Stojnić.

Strateg Prijedorčana je istakao da njega i njegove igrače interesuje samo sportski deo i da se ne zamaraju nekim „nebitnim stvarima“.

– Protiv Slavije svi igrači imaju pravo nastupa osim teže povrijeđenih golmana Bojana Tripića i Budimira Despotovića. Sastav još ne znam ni ja, sve ćemo odlučiti u karantinu na Mrakovici, kojih će 11 istrčati na teren protiv Slavije – rekao je na kraju Velimir Stojnić, trener Rudar Prijedora.

Tekst – Slavko Basara
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.