Rudar Prijedor-Stojnić: Razgovori s domaćim snagama

Prema rečima šefa stručnog štaba Rudar Prijedora Velimira Baje Stojnića prioritetni zadatak je razgovor sa igračima koji su u prošloj sezoni nosili „zeleno-crni“ dres oko njihovog ostanka u gradu na Sani.
Tako će do prozivke zakazane u ponedeljak, 25. juna u deset časova na Gradskom stadionu biti obavljeni razgovori sa Borislavom Mikićem, Goranom Kotaranom, Anelom Ramićem, Nebojšom Šodićem, Emilkom Jankovićem, Marinkom Rastokom, dok je golman Aleksandar Nikolić potvrdio dolazak na prvo okupljanje iz Danilovgrada.
– Svakako da je u prioritetu da pokušamo zadržati određene igrače koji su izneli teret prošle sezone. Njihovo raspoložene je da ostanu, samo je potrebno dogovoreno sprovesti i u ugorovno delo, a za to su određeni ljudi u ime kluba. Želimo da stvorimo jak igrački kadar koji će moći da zadovolji postavljenim ambicijama u novoj sezoni, a to je gornji deo tabele – istakao je trener Prijedorčana Velimir Baja Stojnić.
U narednom periodu kada je premijerligaš iz grada na Sani u pitanju trebalo bi da bude uvedena još jedna novina – saradnja sa mnogim klubovima.
– Želja nam je da se baziramo na igrače iz Krajine, da uspostavimo saradnju sa komšijskim klubovima u Sanskom Mostu, Bihaću, Novom Gradu, Velikoj Kladuši, Gradišci, Oštroj Luci, sa prijedorske regije… Takođe, napravićemo i korak dalje, pokušaćemo da napravimo bilateralnu saradnju sa Željezničarem, Širokim Brijegom, Sarajevom i Borcem oko ustupanja igrača. Želimo da na jedan racionalan način angažujemo one fudbalere koji nisu u prvom planu u ovim klubovima zbog širokog izbora, a kvalitetom mogu i zaslužuju da igraju u Premijer ligi BiH. Takvi igrači, pogotovo oni mlađi bi nam višestruko koristili – istakao je Stojnić.
S obzirom da je iskusni golman Bojan Tripić izgubljen i za sledeću polusezonu u Rudar Prijedoru razmišljaju da se pojačaju i na golu, „rudari“ su zainteresovani za Mladena Lučića koji je prekobrojan u Borcu. Ovaj čuvar mreže koji je zimus stigao na Gradski stadion danas ima razgovore u klubu s kojim ga veže ugovor.
– Lučić je izuzetno kvalitetan čuvar mreže, ali pre svega treba da se vidi kakav je njegov status u Banjaluci. Imamo još nekoliko opcija za ovu poziciju u timu, do prozivke bi trebalo sve da bude jasno. Takođe, ima još igrača za koje smo zainteresovani, ali u ovom trenutku ne bih razgovarao o njihovim imenima – ostao je tajnovit šef struke Prijedorčana.
Nije tajna da Prijedorčani gledaju i u banjalučko dvorište jer će Borac slati pojedine igrače i na kaljenje, dok Leonid Đorić i Perica Ivetić treniraju s juniorima, odvojeno od prvog tima jer se nisu dogovorili sa upravom oko revidiranja postojećeg ugovora.
Možda neko iz „crveno-plavog“ tabora pređe u komšijski Prijedor…

Stojnić odbio Kulu i Suboticu
Pre nego što su imenovali šefove struke superligaši Srbije, Hajduk iz Kule i Spartak iz Subotice su razgovarali sa Velimirom Bajom Stojnićem i želeli da ga angažuju. Ipak, strateg Prijedorčana, iako tada nije imao ugovor sa premijerligašem BiH nije želeo da prekrši usmeni dogovor.
– To je sada prošlost i nema potrebe da se priča o tome. U Prijedor sam došao sa jasnim vizijama i željom da stvorimo jak klub, a što se tiče druženja u Novom Sadu na turniru „Stevan Nešticki“ to su bili prijateljski razgovori o fudbalu – rekao je Stojnić.
Slavko Basara-Sportlive.ba
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.