Rudar Prijedor-Stojnić: Sami odlučujemo o sebi

Fudbaleri Rudar Priejdora poraženi su 0:3 u Travniku od istoimenog protivnika u 29. kola Premijer lige BiH čime je domaćin obezbijedio opstanak, dok će „rudari“ spas tražiti u posljednjem kolu na svom terenu protiv Zrinjskog.

– Sami odlučujemo o svojoj sudbini i da bi izbjegli bilo kakve kalkulacija, kombinacije i opterećenja protiv „plemića“ u srijedu nam je potrebna pobjeda. Došli bi do 34 boda i time riješili sve probleme. Tek sada se vidi koliko je bod osvojen protiv Širokog Brijega kod kuće velik. Protiv Mostaraca nemamo izbora, moramo da idemo na pobjedu, mada nam u nekim kombinacijama odgovara i remi – istakao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Velimir Stojnić.

Prijedorčani su poraženi zavaljujući lošim intervencijama golmana Aleksandra Nikolića koji je prvi gol primio u 19. minutu kada ga je Anel Ćurić matirao sa više od 40 metara.

– Ne mogu da shvatim kako primamo kiks golove. Isto je bilo i na „Koševu“ protiv Sarajeva, identično i u Zenici s Čelikom, a evo sada i sa Travnikom. To više nije slučajnost – rekao je ljutito trener Stojnić.

Odlučujuću utakmicu za opstanak u Premijer ligi BiH Rudar Prijedor igra u srijedu, 23. maja protiv Zrinjskog na svom terenu s početkom u 17 časova.

Tekst – Slavko Basara – Sportlive.ba
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.