Rudar Prijedor: Stručni štab i ekonomat prioriteti

rudar prijedor-trening pred leotarNova sedmica – nove obaveze, u Rudar Prijedoru ne puštaju ništa slučaju, žele da sve bude „pod konac“ i kontrolom kako bi se proleće što spremnije dočekalo. U drugom delu sezone „zeleno-crni“ žele da nadmaše rezultate iz jeseni kada je osvojen 21 bod uz pozitivnu gol razliku, što je najbolji takmičarski rezultat „rudara“ od kada se takmiče u Premijer ligi BiH.

U svom izveštaju koji je jednoglasno usvojio Upravni odbor kluba šef stručnog štaba Rudar Prijedora Velimir Baja Stojnić naveo je nekoliko stavki koje bi trebalo „prioritetno da se reše“. Među glavnim zadacima su sređivanje ekonomata, razgovor sa igračima na koje se računa za drugi deo sezone i konstituisanje stručnog štaba.

– Moramo da sredimo stručni štab, odnosno postavimo sve onako kako je to potrebno i treba da se podele zadaci kako ne bi bilo zastoja u radu. Još ranije sam, kada sam dolazio u Rudar Prijedor istakao da su mi potrebni pomoćni i trener golmana i to treba da se reši do početka prolećnog dela sezone – istakao je Stojnić.

Jesenas je bivši kapiten Prijedorčana Nedžad Žerić bio desna ruka treneru Stojnića, a pored njih dvojice tu je bio i Željko Knežević koji je pod čudnim okolnostima prihvatio obaveze u niželigašu Radniku Urije. Bivši čuvar mreže „rudara“ Nikola Čobanović je radio s golmanima koliko su mu to radne obaveze dozvoljavale, tako da je konstituisanje stručnog štaba jedan od glavnih prioriteta koji treba da se reše.

– Treba nam još jedan čovek za administraciju koji će da opslužuje stručni štab i vodi prepisku i svu potrebnu dokumentaciju. Imamo i za tu ulogu kadrovsko rešenje i nadamo se da će sve biti posloženo onako kako očekujemo da možemo lepo da funkcionišemo u prolećnom delu premijerligaške trke – dodao je Stojnić.

Jesenas su Prijedorčani imali dosta muka i sa opremom, tačnije ekonomatom jer prethodnici nisu želeli da razduže opremu pa je klub bio primoran d akupuje nove garniture dresova, ali neophodno je da se i u ovom segmentu naprave neki pomaci i sve organizuje na visokom nivou.

– Igrač ne može niti sme da bude bez opreme za treniranje i igranje utakmica. Drugačiji je vizuelni utisak kada su svi iz takmičarskog pogona jednoobrazno obučeni, a ne kada izgledamo išarani kao na vašaru. Moramo da vodimo brigu i o ovim detaljima, sve se gleda. Ako želimo, a to nije upitno, da budemo klub od ugleda i za primer onda o ovim naizgled sitnim detaljima moramo da se pozabavimo. Drugačije će nas gledati i protivnici. Tako nam malo nedostaje da budemo primer mnogima i mislim da imamo dovoljno vremena da rešimo i ovaj segment – jasan je Stojnić.

Što se fudbalera tiče stručni štab premijerligaša iz grada na Sani će tek sredinom januara znati na koga može da računa i s kojim igračkim kadrom će da uđe u prolećni deo prvenstva.

– Želimo da zadržimo okosnicu tima iz jeseni. Biće to najveći uspeh i naše najveće pojačanje ako uspemo. A onda tim igračima, njih 15 ili 16 planiramo da dodamo talentovane juniore i dovešćemo pojačanja samo ona koja su nam preko potrebna. Neće biti gomilanja fudbalera jer za proleće ćemo napraviti jednu rentabilniju varijantu – rekao je na kraju trener Rudar Prijedora Velimir Stojnić.

Juniori pred prvim timom

Prijedorčani imaju talentovanu generaciju juniora koja je u jesenjem delu Omladinske Premijer lige BiH zauzela petu poziciju. Iz ove generacije koju predvodi trener Srđan Marjanović najozbiljnije se za prvi tima nameću, između ostalih: Neven Adžić, Nermin Hodžić, Stefan i Rastko Rokvić, Nemanja Petrović, Siniša Saničanin, Obren Krička, Rajko Pekija, Mateo Mikanović, Saša Pušac…
Trener seniora Velimir Stojnić ima široku bazu da odabere one najbolje i da im šansu u prolećnom delu prvenstva.

Tekst – Sportlive.ba
Foto – GradPrijedor.com – arhiva

Comments are closed.