Rudar Prijedor-Sumnja u iskrenost Sarajlija

Utakmice u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji omladinske Premijer lige BiH između Rudar Prijedora i sarajevskog Željezničara nisu odigrane u srijedu iako je to bio novi termin koji je odredio FS BiH. Pod čudnim okolnostima Sarajlije nisu doputovale u grad na Sanu pravdajući to kvarom na autobusu, pa ostaje nejasno da li će se, i kada uopšte, ove utakmice odigrati.

Simptomatična, u celoj priči, je i činjenica da su pojedini činovnici iz FS BiH „glumili“ bukvalno „portparole“ Sarajlija iako za tim nije bilo nikakve potrebe, a u cijelom slučaju ostaje i dio sumnje u iskrenost Željezničara.

Prema jednima kvar na autobusu se desio u Visokom, a prema drugima u Kaknju. Zanimljivo je da Sarajlije, iako su bile dvadesetak kilometara od svog grada nisu naručile rezervni autobus, a iako su krenule rano ujutro postavlja se jasno pitanje: je li moguće da je ekspedicija Želje dvadesetak kilometara do Visokog, ili Kaknja, svejedno, putovala tri i više časova?
Ili je možda bilo sve unapred dogovoreno?

Na kraju treba istaći i da su, bez obavještenja, promijenjene i sudije za duele Prijedorčana i Sarajlija pa je umjesto Dragana Petrovića iz Banjaluke trebalo da sudi njegov sugrađanin Ognjen Valjić.

Zanimljivo je da su Prijedorčani bili ljuti na pomenutog arbitra zbog činjenice da ih je „pokrao“ na „Grbavici“ protiv Željezničara u seniorskoj konkurenciji kada je u 90. minutu sumnjivu situaciju okarakterisao kao prekršaj iz kojeg je Zajko Zeba postigao pobjedonosni pogodak.

Pomenuti prvenstveni susreti omladinaca nisu odigrani minulog vikenda zbog lokalnih izbora u dejtonskoj zemlji, a zanimljivo je da su svi mečevi devetog kola odigrani po rasporedu.
Tekst – Sportlive.ba
Foto – GradPrijedor.com – arhiva

Comments are closed.