Rudar Prijedor sutra gostuje kod zeničkog Čelika

Sedmi susret u premijerligaškoj konkurenciji Čelik i Rudar Prijedor će odigrati u subotu na „Bilinom polju“ u Zenici sa početkom u 16 časova. Ova utakmica biće zanimljiva iz mnogo razloga, a ponajviše zbog sudara ekipa koje sa klupa predvode dva bivša trenera banjalučkog Borca, domaću Vlado Jagodić, a gostujuću Velimir Stojnić.

U dosadašnjih šest susreta Prijedorčani nisu zabilježili nijednu pobjedu, u gradu na Sani su zabilježena tri remija, a u gradu crne metalurgije tri trijumfa Čelika. Na pitanje hoće li njegov tim srušiti neugodnu tradiciju trener „zeleno-crnih“ Velimir Stojnić je odgovorio:

-Zbog čega stalno idete od nekih nevažnih stvari, istorije i negativnih prikaza, stavljajući opterećenje zbog nebitnih činjenica. U Zenicu idemo da se nadigravamo i da ostvarimo pozitivan rezultat. Na „Bilinom polju“ se može igrati i gledaćemo da iskoristimo svoju šansu. Domaćina respektujemo, i Čelik i mi smo umorni od non-stop igranja, u srijedu smo imali i obaveze u Kupu, ali to ne znači da subotnja utakmica neće biti zanimljiva i sadržajna.

Prijedorčani u Zenicu putuju sa mnogo problema. Anel Ramić nema pravo nastupa zbog akumulirana tri žuta kartona. Prije gostovanja u Zvorniku u Kupu Republike Srpske na povrede su se žalili Borislav Topić i Nemanja Kokanović, poslije duela sa Drinom i Miloš Srndović. Vladimir Karalić je imao lakši hirurški zahvat, dok su se na iscrpljenost žalili Boris Savić i kapiten Borislav Mikić.

-Veliko je pitanje da li ćemo imati 18 fudbalera za protokol utakmice. Situacija je zaista teška, ali se ne predajemo. Imamo mnogo problema pred Čelik, međutim iz ovakvih situacije se obično zna mnogo toga dobrog iznjedriti. Vjerujemo i nadamo se u to. Bitan je ozbiljan pristup utakmici i maksimalno zalaganje na terenu – rekao je Stojnić.

Posljednja prepreka za Zeničane biće golman Prijedorčana Boriša Bodiroga koji je na posljednja dva susreta, protiv Radnika i Drine sačuvao svoju mrežu za vrijeme igre.

-Čelik je ozbiljan rival i tako moramo da uđemo u utakmicu protiv njega. Nadam se da ćemo uspjeti da iskoristimo svoje šanse i vratimo se kući neporaženi. Bila bi to prava stvar za sve nas, ali i dodatno samopouzdanje pred novi put za Mostar na ponovljenu utakmicu protiv Zrinjskog – istakao je Bodiroga.
Susret u Zenici sudiće Edin Jakupović iz Bihaća.

STATISTIKA

U ZENICI: 3 0 0 3 1:8
U PRIJEDORU: 3 0 3 0 2:2
UKUPNO: 6 0 3 3 3:10

U ZENICI

6. mart 2010. Čelik – Rudar Prijedor 3:0
2. april 2011. Čelik – Rudar Prijedor 2:1
19. maj 2012. Čelik – Rudar Prijedor 3:0

U PRIJEDORU

8. avgust 2009. Rudar Prijedor – Čelik 1:1
28. avgust 2010. Rudar Prijedor – Čelik 1:1
5. novembar 2011. Rudar Prijedor – Čelik 0:0

Press služba
FK Rudar Prijedor

Comments are closed.