Rudar Prijedor u subotu domaćin Travniku, direktan prenos od 14 časova na BHT1-Trener Stojnić na slatkim mukama

Poslije prvenstvene pauze prvi ispit fudbaleri Rudar Prijedora imaće u subotu (14 časova) pred TV kamerama jer na svom stadionu dočekuju Travnik u okviru šestog kola Premijer lige BiH.

Pred ovaj duel šef stručnog štaba prijedorskog premijerligaša Velimir Baja Stojnić kaže:

– Najvažnija su tri boda, o ničem drugom i ne razmišljamo. Pobjeda i bodovi protiv Travnika dali bi nam određenu mirnoću u radu pred naredni ciklus do nove prvenstvene pauze u oktobru. Do tada ćemo, pored Travničana, ugostiti u Kupu BiH mostarski Zrinjski i u prvenstvu Zvijezdu iz Gradačca, dok ćemo ići u goste Borcu u Banjaluku i Željezničaru na Grbavicu. Nastojaćemo da odradimo što bolje taj posao, a ritam je ubitačan subota-srijeda.

Ono što ohrabruje stručni štab „zeleno-crnih“ je činjenica da su svi igrači na raspolaganju, nema povrijeđenih ni kažnjenih. Trener Stojnić će biti na slatkim mukama koju jedanaestorku da izvede protiv „vezira“.

– Svi igrači su na raspolaganju, a sada će, poslije nesnosnih vrućina, i vremenski uslovi biti prikladniji za igru, pa se nadamo još boljim rezultatima. Travnik je za nas veliki motiv, igramo pred domaćom publikom i kamerama, želimo da ostavimo odličan utisak i naradno da osvojimo bodove. Neće nam biti lako. Travnik je nezgodna ekipa, pogotovo na gostovanjima, moramo da imamo ispravan pristup i budemo oprezni. Pokušaćemo utakmicu da riješimo na vrijeme kako u finiš ne bi ušli nervozni i brzopleti – dodao je Stojnić.

Kapiten Borislav Mikić se nada da će zajedno sa saigračima stići do treće prvenstvene pobjede u tekućoj sezoni.

– Moramo pronaći puteve do gola Travničana, nema drugog izbora, moramo da pobijedimo. Pauzu u prvenstvu smo iskoristili na najbolji mogući način da se spremimo za obaveze koje nas čekaju. Sada ćemo skoro uvijek igrati u ritmu srijeda-subota, svaka tri dana, a zahtijeva i dodatne napore od uobičajenih. Raspored je zgusnut i nema mjesta kalkulacijama. Protiv „vezira“ nas jedino interesuju 3 boda. Daćemo sve od sebe da dođemo do njih – rekao je kapiten Prijedorčana Borislav Mikić.

Statistika

U PRIJEDORU

17. april 2010. Rudar Prijedor – Travnik 2:0
13. novembar 2010. Rudar Prijedor – Travnik 1:1
19. novembar 2011. Rudar Prijedor – Travnik 4:0

U TRAVNIKU

26. septembar 2009. Travnik – Rudar Prijedor 1:0
22. maj 2011. Travnik – Rudar Prijedor 2:1
23. maj 2012. Travnik – Rudar Prijedor 3:0

SKOR

U Prijedoru 3 2 1 0 7:1
U Travniku 3 0 0 3 1:6
Ukupno: 6 2 1 3 8:7

Comments are closed.