Rudar Prijedor: Uprava traži novac za plate

rudar prijedor-press centar 1Agilna uprava i članovi Upravnog odbora Fudbalskog kluba Rudar Prijedor preduzimaju sve mere i ono što je u njihovoj moći da do subote isplate oktobarsku platu fudbalerima koji su otišli na odmor. Zbog problema tehničke prirode raniji dogovor je „prekršen“ za nekoliko dana, ali su igrači svesni teške situacije i imaju tolerancije shvatajući napore članova Upravnog odbora koji hoće da održe dato obećanje.
– Sve smo stavili u stranu prioritet je da ispoštujemo igrače i ono što smo im obećali. Oni su najpreči, a posle toga rešavaćemo i ostale stvari i dugovanja koja nas pritišću. Imamo nekoliko načina da rešimo novonastalu situaciju, jedan plan će sigurno da upali – istakao je predsednik Upravnog odbora Rudar Prijedora Božo Grbić.

Minus, led i sneg koji su okovali grad na Sani ne ometaju Prijedorčane da u hodu rešavaju određene stvari i preduzimaju neophodne korake kako bi potpuno spremni dočekali prolećni deo prvenstva.
– Sa izveštajem trenera Velimira Stojnića se u potpunosti slažem i mogu da kažem da su izvedeni zaključci potpuno tačni i da trebamo da realizujemo postavljene ciljeve. Još kao direktor kluba sam ukazivao da se u organizacionoj i takmičarskoj šemi moraju posložiti neki prioriteti, evo sada imamo iste poteškoće. Potrebno je da iskristališemo tim od 15 ili 16 igrača koji će biti nosioci takmičarskih aktivnosti u drugom delu, njima dodamo najtalentovanije juniore, a dovedemo samo ono što nam je preko potrebno da ojačamo konkurenciju. U tom pravcu moramo da delujemo – istakao je član Upravnog odbora Rudar Prijedora Mladen Zgonjanin.

Na koga će stručni štab kojeg predvodi trener Velimir Stojnić računati u nastavku prvenstva još uvek je neizvesno. Klasične transfer liste neće biti, postoje igrači kojima su istekli ugovori, neki će od njih ostati, neki su već digli sidro (Vladimir Karalić i Damir Rovčanin), neki s kojima još važeće ugovore traže angažmane u novim sredinama.
– Sagledaćemo dobro situaciju i videti šta je to ono što nam nedostaje. Prvo moramo da raščistimo sa postojećim igračkim kadrom, da vidimo na koga možemo najozbiljnije da računamo. Tek tada razgovaraćemo o novajlijama i pojačanjima koja treba da dođu. Tu ne treba zaboraviti ni naše omladince koji imaju potencijal i tek treba da se dokažu u najjačoj konkurenciji. O imenima ne bih još jer prelazni rok je tek u februaru, tako da je deplasirano sada pričati o nekim stvarima i igračima – rekao je trener Prijedorčana Velimir Stojnić.

Posle jesenjeg dela sezone Prijedorčani zauzimaju devetu poziciju sa 21 osvojenim bodom i pozitivnom gol razlikom što je do sada najuspešnija polusezona od kada se „zeleno-crni“ takmiče u premijerligaškom društvu. Počev od 1. januara 2013. godine svi klubovi Premijer lige BiH moraće da preregistruju igrače i nabave nove takmičarske knjižice pa se očekuje mnogo posla tokom „svetog“ januara.

Predlozi za PFS Prijedor
Područni fudbalski savez Prijedor svake godine tradicionalno organizuje manifestaciju „Fudbal godine“ na kojoj bira najuspešnije pojedince i kolektive za minulu kalendarsku godinu.
Na upitnik PFS Prijedor Fudbalski klub Rudar Prijedor je odgovorio i poslao predloge, a oni su: seniori Rudar Prijedora (najuspešnija ekipa), Borislav Mikić (najbolji fudbaler), Velimir Stojnić (najbolji trener), Rešid Crnalić (najuspešniji fudbalski radnik), Marinko Rastoka (najuspešniji mladi fudbaler), pioniri Rudar Prijedora (najuspešnija omladinska selekcija), Neven Adžić (najuspešniji omladinski igrač), Srđan Marjanović (najuspešniji omladinski trener), Zoran Grbić (najperspektivniji sudija) i Sreten Udovičić (najuspešniji sudija).

Sportlive.ba
Foto – arhiva

Comments are closed.