Rudar Prijedor-Velimir Stojnić proziva 25. juna

Šef stručnog štaba Rudar Prijedor Velimir Baja Stojnić zakazao je prozivku igrača za ponedeljak, 25. juna u deset časova kada će „rudari“ zvanično započeti pripreme za sezonu u kojoj slave 85. rođendan. O planu i programu rada strateg „zeleno-crnih“ kaže:
– Prvih sedam dana radićemo proveru i testove novih igrača koji dođu u Prijedor. Oni će pre potpisivanja ugovora imati proveru opšteg i zdravstvenog stanja, a posle toga pašće izbor ko će od njih ostati u našem klubu. Od prvog jula kreće programski rad, treniraćemo pet nedelja i nadamo se da ćemo za taj pšeriod dovesti ekipu u takmičarsku funkciju.
Pojačanja su još uvek u tajnosti, odnosno nije sporno da se „rudari“ žele okrenuti tržištu u Krajini i resursima sa prijedorske i okolne regije.
– Pokušaćemo na racionalan način, u skladu sa finansijskim mogućnostima da organizujemo pripreme koje su neophodne. Odigraćemo od osam do deset kontrolnih utakmica, a pokušaćemo da, uz prioritet da stvorimo stabilnog premijerligaša, sklopimo mladi tim sa igračima sa ovih prostora kako bi u narednom periodu imali igračku budućnost. To je ipak složen proces i biuće potrebno vreme od godinu do dve da stvaramo, a onda da očekujemo rezultate tog rada. Verujemo da ćemo uz svu stručnost, rad, vreme i strpljenje uspeti u svojim namerama – dodao je strateg Prijedorčana.
Nije tajna da su ugovori većini prvotimaca istekli ovog leta, a među onima koji nemaju više ugovorne obaveze su: Bojan Tripić, Zoran Rodić, Adis Stambolija, Marko Jevtić, Goran Kotaran, Nebojša Šodić, Nedžad Žerić, Vedran Kantar…
– Svesni smo te činjenice i vrlo brzo ćemo obaviti razgovore sa igračima kojima su istekli ugovore, ali i onima koji treba da pojačaju Rudar Prijedor. Obići ćemo i pojedine klubove, stupiti u kontakt i nastojati da uspostavimo saradnju sa Podgrmečom, Jedinstvom iz bihaća, Krajišnikom iz Kladuše, Borcem iz kozarske Dubice, Slobodom iz Novog Grada, te ekipama iz Kostajnice, Oštre Luke, Ljubije, Omarske, gradiške opštine, banjalučke regije… Gledamo, a tako ćemo i raditi, na duge staze – jasan je Stojnić.
Kada je u pitanju stručni štab on će ostati isti kao u prošloj sezoni, ali zvanično će kapiten Nedžad Žerić sa terena preći u trenerku i biće desna ruka šefu struke.
– Obavili smo razgovore sa Žerom i on je rekao da definitivno završava karijeru i da želi da se posveti trenerskom poslu. On će biti moj prvi saradnik, osmatraće i voditi rad u omladinskoj školi. Pored njega tu su i dosadašnji saradnici Željko Knežević i trener golmana Nikola Čobanović. Odgovornim i predanim radom želimo da krenemo u novu sezonu u kojoj započinje proces stvaranja, svi se nadamo, ekipe koja će jednog dana ugledati i svetla međunarodne pozornice – istakao je Stojnić.
Strateg Prijedorčana je pre nekoliko dana zvanično promovisan, a zbog tehničkih detalja tek juče je potpisao četverogodišnji ugovor s tim da je prva godina uslovna, odnosno da nakon svake sezone Stojnić mora da podnosi izveštaje Upravnom odboru i direktoru kluba.
– To je bila formalnost jer smo usmeni dogovor o saradnji postigli prošle sedmice. Pred nama je mnogo posla i moramo odmah na prionemo na njega. Rekao sam da sam dete ovih krajeva i da mi je izuzetno zadovoljstvo raditi u Rudar Prijedoru. Grad na Sani je fudbalski centar sa pedigreom i ugledom i ima potencijal za mnogo veću priču nego što je bila dosadašnja – rekao je na kraju šef stručnog štaba Rudar Prijedora Velimir Baja Stojnić.

„Generalka“ protiv Slovenaca
Potrebno je da se reše samo detalji, ali je već sada poznato da Rudar Prijedor želi da odigra generalnu probu 28. ili 29. jula na svom terenu protiv imenjaka iz Velenja, slovenačkog prvoligaša.
Nova sezona Premijer lige BiH počinje u subotu, 4. avgusta, a sedam dana pre zvaničnog starta jesenje sezone Prijedorčani će odigrati „generalku“ sa Rudarom za koji je nedavno jednogodišnji ugovor potpisao bivši štoper Prijedorčana Dragoslav Stakić.

Komisija potpisala ugovor
U ime Rudar Prijedora ugovor s trenerom Stojnićem potpisala je tročlana Komisija u sastavu Nebojša Tomičić, Milorad Šipka i Rešid Crnalić Gerti koja još uvek menja Upravni odbor do naredne sednice Skupštine.
– Omo što smo dogovorili ozvaničili smo i potpisivanjem ugovora tako da se sada svi, do sazivanja Skupštine možemo baciti na posao jer nas čeka mnogo rada i ulaganja truda. Nalazimo se, svi se nadamo, na jednom novom, mnogo pozitivnijem početku koji će trasirati uspešnu budućnost Rudar Priejdora – rekao je Milorad Šipka.

Despotović uspešno operisan
Budimir Despotović je doživeo neugodnu povredu potkolenice na prolećnoj utakmici protiv Borca posle jednog duela sa Mladenom Žižovićem. On je pre nekoliko dana uspešno operisan u Zagrebu, stavljena mu je metalna šipka u nogu i čeka ga dugotrajan proces oporavka.
– Operativni zahvat je izvršen profesionalno u Zagrebu, radio ga je doktor vaterpolo reprezentacije Hrvatske. Sada sam na rehabilitaciji, potrebno je vreme da se sve zaleči, posle izvesnog vremena metalna šipka će biti izvađena, a što je najvažnije rečeno mi je da se posle svega mogu ponovo baviti igranjem fudbala – rekao je Despotović.
Tekst – Slavko Basara-Sportlive.ba
Foto – GradPrijedor.com – arhiva

Comments are closed.