Rudar Prijedor: Žal za poništenim pogotkom Rastoke

Juče su fudbaleri Rudar Prijedora poslije subotnjeg poraza prvi put bili na okupu na travi Gradskog stadiona, a ono što se dešavalo u susretu sa „sokolovima“ podsjeća na neki ranije viđeni scenario kada se pod spletom nesrećnih okolnosti, nedostatku sportske sreće i sudijskim previdima ostane bez bodova.

– Ni drugi dan posle susreta sa Slavijom ne mogu da zaspim, premotavam film i razmišljam na glas – Bože, što je sve tako moralo da bude? Odgovori su sigurno negdje kovertirani, ali Zemlja se zaklela raju da sve jednom mora da ugleda svjetlo dana. Mi iz utakmice sa Slavijom moramo da izvučemo pouke i što bolje se spremimo za utakmicu u Mostaru protiv Zrinjskog. Samo trezvene glave možemo da srušimo Zrinjski – rekao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Velimir Baja Stojnić.

Sigurno je da će meč sa Slavijom još dugo biti bolna rana „zeleno-crnog“ tabora, pogotovo što je, po mnogima, poništen regularan pogodak Marinka Rastoke u 55. minutu. Prijedorčani pominju i dva sporna detalja u šesnaestercu ekipe iz Istočnog Sarajeva kada su srušeni Damir Rovčanin i Haris Handžić, a u oba slučaja pištaljka arbitra Vedrana Zovka iz Mostara ostala je nijema. I na kraju, u sudaru sa Zrinjskim stručni štab neće moći da računa na pomenutog Rastoku i Miodraga Gigovića koji su sakupili po tri javne opomene.
Jedan od najboljih u taboru Prijedorčana u subotu bio je Boris Savić koji ove jeseni pruža briljantne partije u „zeleno-crnom“ dresu.

– Moramo da se priberemo i što bolje spremimo za meč u Mostaru u nedjelju, ma koliko god bio bolan poraz od Slavije. A jeste! Drugog izbora nemamo, ne smijemo da se vraćamo na ono što je iza nas, moramo da gledamo ka sljedećim preprekama i tome kako da ih savladamo. Pred nama je još pet utakmica ove jeseni i nastojaćemo da sakupimo što više bodova budemo mogli – rekao je Boris Savić.
Tekst i foto – Slavko Basara i GradPrijedor.com

Comments are closed.