Rudare stigao umor

U Fudbalskom klubu Rudar Prijedor, poslije poraza kod kuće u srpskom derbiju od Slavije (0:1) u okviru 23. kola Premijer lige BiH, okrenuti su ka sljedećem gostovanju kandidatu za izlazak na evro scenu, ekipi Sarajeva.
Ispostavilo se da je šef stručnog štaba Velimir Baja Stojnić bio u pravu kada je upozoravao da će biti težak zadatak pripremiti izabranike na ritam subota – srijeda, jer je, čini se “rudare” sa Sane stigao umor.
– Zaista je bilo teško, poslije maestralne igre i pobjede nad Slobodom u Tuzli, ubjedljivog trijumfa na domaćem terenu protiv GOŠK-a i dva duga putovanja u Mostar, gdje smo savladali Veleža, uz prethodno odmjeravanje snaga sa aktuelnim bh. šampionom banjalučkim Borcem, odigrati i petu utakmicu na visokom nivou. Najvažnije je da se igrači, što je moguće bolje, oporave i budu spremni za nova iskušenja – priča Stojnić.
Strateg Prijedorčana podsjeća da je Anel Ramić pod temperaturom počeo meč, pa je zamijenjen, Marinko Rastoka je igrao sa povrijeđenim zglobom, a povrede su stigle Gorana Mirovića, Miloša Srndovića… Nedovoljno je bio oporavljen Adis Stambolija, a sada je virus snašao i Borislava Mikića.
– Bole me priče da je Rudar prepustio bodove Slaviji. Da je Damir Tosunović postigao gol, pitanje je kakav bi bio epilog meča. Fudbal je nepredvidljiv, teško je i pored toga što sam maksimalno želio da izolujem igrače znati kako svaki od njih nosi taj psihološki pritisak. Mirno svakom mogu da pogledam u oči, a ako neko zna ime prvotimca koji je “prodao” sve nas, neka mi slobodno kaže, prijaviću tog igrača policiji i zajedno sa njim tamo da se to provjeri i dokaže – konstatovao je Stojnić.
Tekst – Glas Srpske
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.