Rudari kreću sa radom

Fudbaleri Rudar Prijedora počinju sutra pripreme za četvrtu uzastopnu sezonu u Premijer ligi BiH.
Šef stručnog štaba Velimir Stojnić obaviće prozivku, ali nije lako predvidjeti sa kojim će snagama “rudari” sa Sane početi da rade. Najveći krivac za to je situacija u kojoj se ovaj sportski kolektiv nalazi, jer se po ostvarenju zacrtanog cilja opstanka, pod vođstvom tročlane komisije za hitna pitanja, još uvijek ne zna ni sastav Upravnog odbora, iako je Skupština najavljivana.
– Ovih dana imali smo razgovore sa nekoliko eventualnih pojačanja, ali je sve to još uvijek u fazi pregovora. Sigurno je da nam je potreban još jedan golman, jer imamo Aleksandra Nikolića i Zorana Rodića, dok je pitanje kada će se vratiti iskusni Bojan Tripić, koji je operisao ligamente – istakao je šef stručnog štaba Prijedorčana Velimir Stojnić.
Da li će za mjesto među stativama konkurisati čuvar mreže Borca Mladen Lučić, koga je poželjela i delegacija “zeleno-crnih” prilikom posjete Banjalučanima, nije poznato, ali je najavljeno da iz redova komšija na pozajmicu stižu Srđan Stojnić i Siniša Dujaković. Treba očekivati i da će Prijedorčani učiniti sve da zadrže igrače kojima su istekli ugovori: Borislava Mikića, Gorana Kotarana, Nebojšu Šodića, Anela Ramića, Marka Jevtića, Marinka Rastoku i Emilka Jankovića.
– Naši igrači, koji su bili na pozajmici u drugim klubovima, ostaće da se dokazuju i pratićemo njihove igre – rekao je Stojnić.
Zimus su u prvoligaše Republike Srpske upućeni članovi Rudar Prijedora Neđo Šuka (u fočansku Sutjesku iz koje je prošlog ljeta došao) i Stevan Jovanović (u novogradsku Slobodu, gdje je čitavu proteklu sezonu igrao i mladi štoper Nemanja Pekija).

Kantar i Žerić
Ono što je za sada izvjesno je da će Prijedorčani u odnosu na prošlu sezonu biti lišeni usluga najboljeg strijelca iz prošle sezone Vedrana Kantara, koji je prešao u banjalučki Borac, te Nedžada Žerića, koji je okončao karijeru i nastaviće da radi u stručnom štabu “rudara”.
Tekst – Glas Srpske
Foto – GradPrijedor.com – arhiva

Comments are closed.