Rudari otišli na odmor

Zajedničkom večerom igrača, stručnog štaba, članova uprave, predstavnika sponzora Mladena Jelače i Bože Grbića, odnosno načelnika opštine Prijedor Marka Pavića u restoranu „Monako“ fudbaleri Rudar Prijedora otišli su na zaslužen odmor.
Osnovni cilj – opstanak u Premijer ligi BiH – je ostvaren, a rezultati koje je postigao trener Velimir Baja Stojnić u teškim uslovima i sa mnogo problema u igračkom kadru su ocijenjeni pozitivno i najvjerovatnije će ovaj trener i u narednoj sezoni sjediti na klupi „rudara“.
– Glavni cilj je ostvaren i na tome čestitam fudbalerima i stručnom štabu. Pokazalo se da je ispravan potez bio taj što smo morali da presječemo i reagujemo kako bi napravili zaokret, spasili smo klub od ispadanja i ovo treba da nam bude jedna velika škola da se nikada više ne ponovi. Moramo da nastavimo da gradimo klub, a to možemo samo ako svi, baš svi, budemo na istom fonu, od igrača, trenera, gledalaca, grada, sponzora, običnih ljudi… Samo zajedništvom možemo u budućnosti da napravimo iskorak i budemo renomiran klub kojeg će svi poštovati i cijeniti. Predstoji nam mnogo posla prije svega u organizacionom i takmičarskom dijelu. Imamo stručnog trenera kojem bi trebalo dati šansu na duži period da pokuša da stvori jak i homogen sastav koji će se boriti za gornji deo tabele, a u dogledno vrijeme i za Evropu – rekao je predsjednik tročlane Komisije koja vodi klub Nebojša Tomičić, ujedno i vršilac dužnosti direktora.
Pored njega u upravi su i Milorad Šipka, odnosno Rešid Crnalić Gerti, dok je vršilac dužnosti sekretar Milan Milunović Milun. Oni će u ponedjeljak imati sastanak i analizirati sezonu, odnosno pismenim putem će da daju prijedlog daljeg funkcionisanja i organizacije kluba. Poslije toga predsjednik Skupštine Božo Grbić bi trebalo da sazove Skupštinu.
Slavko Basara – Sportlive.ba
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.