Rudari traže odgađanje meča sa Slavijom

Odluka Takmičarske komisije FS BiH da se prekinuti meč protiv Veleža igra u srijedu u Mostaru poremetila je planove i pripreme Prijedorčana za duel protiv Slavije sljedeće subote.
Zbog toga je premijerligaš iz grada sa Sane uputio zahtjev i molbu u Fudbalski savez BiH da utakmicu protiv ekipe iz Istočnog Sarajeva odigra u utorak, 24. aprila umjesto subote kako bi igra;i imali dovoljno vremena ya odmor.
– Bilo bi logično da nam takmičarski organi FS BiH izađu u susret jer ćemo se iz Mostara vratiti u četvrtak ujutro, a već u subotu nas čeka novi prvenstveni okršaj. Naši fudbaleri će biti umorni, neispavani i iscrpljeni, a jo[ uvijek nismo obezbijedili opstanak u eliti – rekao je trener Rudar Prijedora Velimir Stojnić.
Glavni sudija Emir Alečković iz Sarajeva je u subotu prekinuo utakmicu Velež-Rudar Prijedor u 26. minutu pri rezultatu 0:0 zbog nevremena i natopljenog terena. Prijedrčani će biti oslabljeni jer neće igrati kažnjeni Damir Tosunović i Nebojša Šodić, dok su povrijeđeni Bojan Tripić, Adis Stambolija i Budimir despotović.
Sportlive.ba

Comments are closed.