Rudarima nedostajalo iskustvo u Zenici

Rudar Prijedor je doživio treći uzastopni poraz na terenima svojih rivala, ovoga puta na gostovanju Čeliku (0:3), pa opet, na osnovu raspleta događaja u ostalim susretima, (među njima i onih poput trebinjskog Leotara koji ga je savladao, a sada neočekivano poklekao kod kuće) strepi za opstanak u Premijer ligi BiH. Pružio je domaćinu dostojan otpor dok Mehmedalija Čović u 36.minutu nije iz blizine zatresao mrežu Aleksandra Nikolića, a do kraja Dario Purić je sa dva pogotka (prvi je bio pravi „evro-gol“ sa 25 metara) poneo epitet igrača utakmice.
– U utakmici u kojoj smo bili ravnopravni do vodećeg gola domaćina, uz činjenicu da smo imali devetoricu igrača do 21 godine, uz sva dešavanja koje su nas pratila na stadionu „Bilino polje“ nismo ni mogli da ostvarimo više – kratak je bio šef stručnog štaba Velimir Baja Stojnić.
Naime, uz Gorana Kotarana i Gorana Kecmana, koji su izostali zbog žutih kartona, golmana Bojana Tripića, Budimira Despotovića, Emilka Jankovića i Luku Kujundžiju za koje je sezona završena, izostali su još, takođe povređeni, Miloš Srndović, Adis Stambolija i u poslednjem trenutku iskusni Brislav Mikić. Priliku da debituje za prvi tim ovoga puta umesto u „zeleno-crnom“ u rezrevnoj kombinaciji „žuto-plavog“ dresa dobio je Nermin Hodžić, mladić koji još nije napunio 18 godina.
– Preostaje nam da pokušamo da osposobimo nekog od igrača koji su na bolovanju i u preostala dva meča osvojimo tri boda sa kojima bi sigurno ostali u elitnom rangu – dodaje Stojnić.
Tekst – Sportlive.ba
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.