Rudarske pripreme za Borac

Gradski stadion u Banjaluci će u nedjelju, 23. septembra od 19 časova biti poprište krajiškog derbija između starih sportskih prijatelja i rivala, Borca i Rudar Prijedora. Sudar krajiških velikana prenosiće i TV Arenasport 1, ali bez obzira na to očekuju se pune tribine sportskog zdanja u ulici Vladike Platona na broju šest.

Prvenstveni duel dolazi u nezgodno vrijeme za oba kluba jer su i Borac i Rudar Prijedor eliminisani na startu Kupa BiH od Čapljine i Zrinjskog pa će im bitka za bodove doći kao prilika za rehabilitaciju i liječenje rana.

Prijedorčani su već od četvrtka počeli pripreme za sudar s komšijama, na treningu je bilo živo, igrači su radili podijeljeni u dvije grupe, dok su golmani radili zasebno sa trenerom Nikolom Čobanovićem. Već prvi dan poslije utakmice sa Zrinjskim na Gradskom stadionu su viđene rudarske pripreme što je zabilježila i kamera zvaničnog sajta prijedorskog kluba, www.rudarprijedor.com .

Šef stručnog štraba Rudar Prijedora koji je u grad na Sani stigao poslije ostavke na klupi Borca Velimir Baja Stojnić za nedjeljni duel u Banjaluci neće moći da računa na suspendovanog Borisa Savića i prehlađenog Gorana Kecmana. Svi ostali fudbaleri su na raspolaganju stručnom štabu.
Tekst i foto – Slavko Basara, GradPrijedor.com i RudarPrijedor.com

Comments are closed.