Rukometaš Prijedora Nemanja Bezbradica blista ove sezone-Umjesto na golu, postao noćna mora golmana

U nedavnoj pobjedi rukometaša „Prijedora“ nad ekipom „Konjuha“ iz Živinica (29:28), pred pauzu u prvenstvu Premijer lige BiH, lijevi bek domaćina Nemanja Bezbradica dao je veliki doprinos, pošto se čak 16 puta upisao u listu strijelaca.

Ujedno, potvrdio je još jednom da ove sezone pruža blistave partije u dresu kluba sa imenom grada a Sani, a sa ukupno 67 pogodaka u šest odigranih kola (11,1 u prosjeku po utakmici) nalazi se na vrhu liste golgetera bh. šampionata.

Kada uzme loptu i sa razantnim udarcem je pošalje u protivničku mrežu, ovaj sport izgleda jednostavan, ali mladić, koji je 14. septembra napunio tek 20 godina, uvjerava da nije baš sve tako lako kako se sa tribina čini.

– Nema ni prevelike tajne. Iza svega stoje rad, red i disciplina, što podrazumijeva veliku upornost i maksimalno odrađeni svaki trening. Drugu sezonu sam u Prijedoru, gde sam se veoma dobro snašao. Lijepo sam primljen i osjećam se kao kod kuće. Ipak, želim da istaknem da je u mom dosadašnjem učinku ogroman udio i ostalih saigrača, prije svega iskusnijih, jer rukomet je kolektivna igra. Svakako da je lakše kada igrač ima i slobodu u igri, da može bez straha da šurita i iskaže se – priča Bezbradica.

Ali to povjerenje kako klupskih drugova, tako i trenera Dragomira Šaponje, zaslužio je iznad svega zato što ostavlja i posljednji atom snage na terenu. Snažni delija (visok 192 centimetra, težak 95 kilograma) rođen je u Kninu, ali ga je, progonom srpskog stanonvištva iz Hrvatske 1995.godine, životni put donio u Banjaluku. Rukometom je počeo da se bavi 2004.godine u banjalučkoj školi rukometa „Cepelin“.

– Prvo mi je bila želja da budem golman, ali sam ipak, prešao u bekovsku liniju i uvijek se nalazio na pozicijama lijevog i srednjeg beka. Rukometni idol bio mi je i ostao Nebojša Golić. Od 2006.godine sam u „Borcu“, gdje sam sezonu 2009/2010 bio u prvom timu. Međutim, žao mi je što nisam dobio pravu priliku, jer vjerovatno i sada u klubu smatraju da nisam sazrio. Ipak, na meni je da radim i dokazujem se i trudim se što više potvrdim svoj potencijal. To je moguće samo kroz utakmice – nastavlja Bezbradica.

Ovog ljeta bio je na pragu nastavka karijere u klubu čiji je navijač (a za koga bi, kao i svi Kninjani i Benkovčani, i navijao) beogradske „Crvene zvezde“. Međutim, tu priču ostavlja „po starni“, a proteklih dana bio je na okupljanju juniorske selekcije BiH u Sarajevu.

-Ove godine dobio sam poziv i igrao na Islandu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, naravno da mi je želja da zadržim status reprezentativca, jer je sljedeće godine BiH domaćin Svjetskog prvenstva – kaže Nemanja.

Nijednog trenutka ne odaje utisak da je „poletio“, iako, izvjesno je da postaje ljubimac navijača ne samo sportske dvorane „Mladost“ u Prijedoru, već svih kojima je rukomet na srcu.

– Smatram da ima još prostora da se usavršavam, radim na svojoj igri. Zato ne bih želio, a da javno ne odam priznanje trojici trenera. Moj prvi trener bio je Elvis Jaćimović, koji me je puno toga naučio. U „Borcu“ mnogo dugujem Davoru Karadži, koji je dosta svoga znanja prenio na mene, ali ipak, po pitanju kondicione spremnosti, najviše dugujem Marinku Torbici. Ne samo to, nego i u ljudskom smislu, njegova je bila ideja dolazak u Prijedor. Vjerovao je i vjeruje u mene, a i kada nemam klupskih treninga, uvijek je tu da radi sa mnom. Snaga je veoma bitna u svemu, pa sam mu na tom, posebno što sam stekao samopouzdanje, veoma zahvalan – priča Bezbradica.

Sa uspjehom usklađuje i svoju drugu obavezu. Na prvoj je godini Fakulteta za bezbjednost i zaštitu u glavnom gradu Republike Srpske i uz to što je „noćna mora“ protivničkih golmana, interesovanje mu je usmjereno ka završetku studija na smjeru kriminalistike.

– Nadam se da će se uloženi trud u sport isplatiti i da će biti interesovanja od nekog većeg kluba za moje usluge. Banjaluku volim, posebno Banjalučanke, za koje se ne kaže uzalud da su najljepše. Međutim, kao i u gradu na Vrbasu ima ih i u Prijedoru itekako lijepih, ali ipak svoje slobodno vrijeme provodim isključivo u društvu svoje djevojke Jelene -otkrio je na kraju Nemanja Bezbradica za koga navijači u šali često kažu „Bezbradica-golmana ubica“.
Tekst i foto – Nenad Đerić i GradPrijedor.com

Comments are closed.