Rukometaši Prijedora ostali bez prvog strijelca Nemanje Bezbradice

nemanja bezbradicaRukometaši Prijedora, koji su u jesenjem dijelu prvenstva Premijer lige BiH osvojili jedanaesto mjesto sa 15 bodova, biće u nastavku takmičenja znatno oslabljeni.

Trener Dragomir Šaponja neće moći da računa na usluge dvadesetogodišnjeg lijevog beka, omladinskog bh. reprezentativca, Nemanje Bezbradice, koji je učešćem sa banjalučkim Borcem na „Lindburškim danima rukometa“ u Holandiji, najavio povratak u klub iz kojeg je došao u grad na Sani.

Tako će Bezbradica, nakon sezone i po provedene među Prijedorčanima, biti zamjena za njihovog nekadašnjeg člana Igora Mandića, koji je nedavno napustio Borac.

Robusni mladić rođen u Kninu (visok 192 centimetra, težak 95 kilograma) rukometom je počeo da se bavi 2004. godine u banjalučkoj školi „Cepelin“, a dvije godine kasnije prešao je u Borac.

– Želio bih da se zahvalim Prijedorčanima, pošto su me, doduše i uz podršku čovjeka kojem mnogo dugujem u svojoj karijeri, trenera Marinka Torbice, prihvatili i omogućili da se afirmišem kao prvotimac, što mi u Banjaluci u sezoni 2009/2010 nije omogućeno. Ipak, bilo je potrebno vrijeme sazrijevanja, drago mi je što su me iz Borca pratili i sigurno je da ću u jačem rangu, međunarodnoj SEHA-ligi, imati priliku da više napredujem. Trudiću se da u potpunosti opravdam povjerenje šefa stručnog štaba Aleksandra Trninića – naglasio je Nemanja Bezbradica, jesenas prvi strijelac Prijedorčana sa 116 postignutih golova u 13 prvenstvenih mečeva.

Tekst i foto – Nenad Đerić i GradPrijedor.com

Comments are closed.