Rukometaši Prijedora prekinuli niz od četiri poraza: Kolektivnom igrom do trijumfa

Nakon odlične partije u okviru 11. kola Premijer lige BiH, rukometaši Prijedora su prekinuli niz od četiri uzastopna poraza (tri na terenima svojih rivala) zasluženom pobjedom nad ekipom Drevente rezultatom 35:29(14:13).

Susret je kasnio 20 minuta, jer je sudijski par Senad Kamberović-Mevludin Šabić imao problema sa snijegom zavijanim putevima, ali je na parketu dobro obavio posao.

Na samoj utakmici u centru pažnje bili su golmani. Dane Blagovčanin bio je najistaknutiji pojedinac u redovima gostiju, dok je u sastavu izabranika Dragomira Šaponje iskusni Miodrag Ranđelović održavao rezultatsku ravnotežu u prvom dijelu, a mladi Bojan Babić u nastavku igre svojim je intervencijama dao ogroman doprinos stvaranju najveće razlike u korist svog tima u 43. minuti (23:17) i ta prednost sačuvana je do kraja meča.

– Imali smo motiva, ali i Dervenćani su se borili, jer su im bodovi bili neophodni zbog nezavidnog položaja na tabeli. Presudila je naša odbrana, jer je tada je i napad dobio na sigurnosti. Ovo je za nas izuzetno važan trijumf u borbi za opstanak, a bitno je i što je izražen sa šest golova viška, te u slučaju da međusobni skor bude odlučivao o tome ko će ostati u elitnom rangu, imamo pristojnu zalihu koju ćemo znati braniti – rekao je mladi čuvar mreže rukometaša sa Sane Bojan Babić.

Trener „Dervente“ Zoran Dokić je poslije „srpskog“ derbija bio nezadoovljan učinkom svojih učenika u drugom poluvremenu.

– Prvi dio bio je zadovoljavajući, ali smo u nastavku „pali „. U utakmici u kojoj se napravi veliki broj tehničkih grešaka, a bilo ih je „okruglo“ 21, ne može se ni očekivati bolji ishod. Uz to, imali smo i još nekoliko loših postavljanja u fazi odbrane, kada smo bili u pozicijama „jedan na jedan“, te mi samo preostaje da čestitam Prijedročanima na zasluženoj pobjedi – naglasio je Dokić.

Prijedor-Derventa 35:29(14:13)
Dvorana Mladost Prijedor
Gledalaca: 150
Sudije: Senad Kamberović (Živinice) i Mevludin Šabić (Gračanica)
Sedmerci: Prijedor 4(3), Derventa 4(2)
Isključenja: Prijedor 4, Derventa 8 minuta

PRIJEDOR:
Babić-6 odbrana, Škorić 8, Vejnović, Miljuš, Banjac, Popović, Radaković 6(2), Bezbradica 4, Mandić 5, Selimbegović, Ranđelović-3 odbrane i 2 sedmerca, Balaban, Blagojević 2, Trkulja 4, Unčanin 6(1)
Trener: Dragomir Šaponja

DERVENTA:
Blagovčanin-15 odbrana i 1 sedmerac, Marić, Puljizović 4(1), Sibinčić 4(1), Todorić 2, Zemunović 5, Škrga 8, Mišanović, Banović, Bjelić-1 odbrana, Kuzman, Marčeta 2, Lazarević, Zekić 4, Bibić
Trener: Zoran Dokić

Tekst i foto – Nenad Đerić i GradPrijedor.com

Comments are closed.