Rukometni klub Prijedor ipak ostaje u Premijer ligi BiH-Spašen integritet saveza RS

Rukometaši Prijedora, ipak će se i naredne sezone takmičiti u Premijer ligi BiH. Poslije odustajanja od bh.elite ovogodišnjih prvaka Prve lige Republike Srpske Bijeljinaca, klub iz grada na Sani, iako je već računao da će se takmičiti u nižem rangu, prihvatio je da ostane u dosadašnjem stepenu nadmetanja.

– Pod okolnostima neizvjesnosti, jer prvenstvo u premijerligaškoj konkurenciji počinje 7. i 8.septembra, odlučili smo se za ovakav potez, kojim smo zaštitili i integritet Rukometnog saveza Republike Srpske i rukometa u Srpskoj uopšte, a rukovodila nas je prije svega činjenica da to učinimo zbog poklonika ovog sporta u Prijedoru i promocije svog grada-priča sportski direktor Prijedorčana Aleksandar Miljuš.

U ovom rukometnom kolektivu takvim činom neminovno je da pojačaju ekipu, uz ostanak Gorana Trkulje, sa nekoliko iskusnijih igrača, ali su uvjereni da će i dalje imati najmlađi sastav, koji je u prošlom prvenstvu, iako je to na rezultatima ostavilo traga, pobrali simpatije, gdje god da su se pojavili.

– Izvjesno de da je naš novi član lijevi i srednji bek, 29-godišnji Momčilo Mnadić, koji je svojevremeno nosio dres našeg kluba, potom bio u Srbiji, između ostalih, bio i u “vječitim rivalima“ beogradskim Partizanu i Crvenoj zvezdi, a u posljednje tri sezone kao ubojiti strijelac ostavio trag u francuskom Rok Averonu iz Rodeza-nastavlja Miljuš.

Sigurno je da bi Prijedorčani poželjeli povratak Igora Mandića iz Borca, ali o tome, iako su vođeni razgovori sa korektnim Banjalučanima, uvijek spremnim za saradnju i pomoć, još ne žele da ništa preudiciraju, kao i o imenima sa kojima još kontaktiraju, dok stvari ne budu gotove. Za to vrijeme trener Milenko Stevandić radi sa
svojim izabranicima koji će imati uskoro i nekoliko provjera, kako bi se što bolje uigrali.

Na startu borbe za bodove prijedroske rukometaše očekuje gostovanje visočkoj Bosni, a potom će na svom terenu dočekati mostarski Zrinjski.
Tekst i foto – nenad Đerić i GradPrijedor.com

Comments are closed.