Rutinska pobjeda Mire nad Jedinstvom

Kada se u jednoj utakmici susretnu prvoplasirana i drugoplasirana ekipa na tabeli može se reći da se igra derbi. Međutim, utakmica između rukometašica prijedorske „Mire“ i brčanskog „Jedinstva“ bila je derbi samo na papiru. U jednosmjernu ulicu koja je vodila ka pobjedi domaće ekipe prva je ušla Ena Briševac koja je zaustavila prvih 5 napada gostujućih igračica. Poslije nje na red su došle Milica Vlahović i Nevena Lukač koje su postigle prvih 7 golova za „Miru“ a u 13. minuti na semaforu je stajalo 8-3. Do kraja poluvremena igralo se „gol za gol“ a u zadnjim minutama prvog dijela igre domaće serijom 3-0 odlaze na +7(18-11).
Nastavak susreta je donio igru sa dosta grešaka na obje strane a novom serijom od 7-1 u periodu od 40. do 51. minute „Mira“ ostvaruje i najveću tazliku na meču od +12(27-15). Posljednjih 10-ak minuta utakmice trener Marinović daje šansu i mlađim igračicama što koriste iskusne gošće i do kraja meča smanjuju na podnošljivih 28-21. Treba napomenuti da „Jedinstvo“ tokom čitavih 60. minuta nije uspjelo niti jednom da izjednači rezultat a da o vođstvu i ne pričamo. Solidnu rukometnu predstavu u kojoj se pobjednik znao već poslije prvih 15-ak minuta posmatralo je oko 200 ljubitelja rukometa, među kojima je bio i načelnik opštine Marko Pavić.
Novom pobjedom „Mira“ je sa maksimalnim učinkom u prva 4 kola zadržala vodeću poziciju na tabeli. Domaće su u ovom meču bila oslabljene neigranjem lakše povrijeđene Slađane Ivetić. Kod domaće ekipe izdvojićemo Enu Briševac sa 17 uspješnih intervencija od kojih je čak 12 bilo u prvom poluvremenu te Vlahovićevu sa 9 i Lukačevu sa 7 golova. U redovima ekipe iz Brčkog vrijedi pomenuti Pantićevu sa 7 pogodaka.

ŽRK „Mira“-RK „Jedinstvo“ 28-21(18-11)
SD Mladost Prijedor
Gledalaca – 200
Sudije – Haris Osmanagić i Dženad Mujadžić
Delegat/kontrolor – Milan Đurašinović

ŽRK Mira
Briševac Ena-17 odbrana, Briševac Jelena-1, Lukač-7, Suvajac, Damjanović-1, Kukić-4, Došen, Torbica-2, Dukić-3, Vlahović-9(4), Kosić-2 odbrane, Ivetić Ljubica, Mutić, Mandić-1 odbrana
Trener-Milan Marinović

ŽRK Jedinstvo
Damjanović-3 odbrane, Petrić-1, Radić, Katić-5, Dejanović-3(3), Stevanović-2, Rendić, Pantić-7, Krajšumović, Pajić-3, Dubinović-6 odbrana + 1 sedmerac
Trener-Zoran Milunović

Sedmerci
Mira – 4(6)
Jedinstvo – 3(4)

Isključenja
Mira – 10 minuta
Jedinstvo – 6 minuta

Comments are closed.