Šahovski klub Rudar-Uspješan nastup na državnom prvenstvu

Šahisti „Rudara“ bili su uspješni na ovogodišnjem, 11. po redu prvenstvu u Premijer ligi BiH, koje je održano na Jahorini. Na takmičenju je učestvovalo 10 najuspješnih klubova iz BiH koji su se za ovu priliku dobro pojačali. Prijedorčani su u ukupnom plasmanu bili šesti i ostali su u najelitnijem takmičenju, što je ocijenjeno kao veliki uspjeh.
Predsjednik ŠK „Rudar“ Rade Javorić je rekao da su šahisti našeg grada igrali veoma dobro, predvođeni velemajstorom Nikolom Sedlakom, koji je na prvoj tabli bio najuspješniji takmičar na ovom prvenstvu. Sedlak je, inače, prvak Srbije u pojedinačnoj konkurenciji za prošlu godinu, pa je njegov angažman bio pravi izbor, izjavio je Javorić. Koliko je prvenstvo bilo jako, govori i podatak da je prošlogodišnji prvak, ŠK „Bihać“, ispao iz Premijer lige.
Na Prvenstvu je učestvovalo 20 velemajstora,15 internacionalnih i 11 Fide majstora, a ostalo su bili majstorski kandidati. Prvo mjesto pripalo je ekipi „Širokog“, koja je došla u veoma jakom sastavu. Organizator Prvenstva bio je Šahovski savez Republike Srpske.
Kozarski vjesnik
Foto – Šahovski savez Republike Srpske

Comments are closed.