Šampion ne može na svoj stadion!

rudarprijedor

Iako su prvu utakmicu u Premijer ligi BiH protiv Mladosti odigrali na Gradskom stadionu, fudbaleri Rudar Prijedora neće više moći igrati u svom gradu, odluka je Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Šampion Republike Srpske i povratnik u Premijer ligu BiH Rudar Prijedor novu sezonu u bh. eliti otvorio je visokom pobjedom na svom stadionu protiv Mladosti 3:0.

Ali, odlukom Fudbalskog saveza BiH „rudari“ u nastavku sezone neće moći igrati na Gradskom stadionu, pa će morati potražiti alternativno rješenje.

Prva ideja bila je da zeleno-crni rivale dočekuju na stadionu „Mlakve“ u Novom Gradu, ali ni ovaj stadion nije po ukusima FSBiH, pa će Prijedorčani najvjerovatnije domaće utakmice morati igrati u Gradišci.

„Sigurno je da će nam igranje van Prijedora otežati situaciju u borbi za opstanak. Uprava je dobila obavještenje od Saveza da ne možemo igrati na svom stadionu. Željeli smo da igramo u Novom Gradu, međutim ni stadion ‘Mlakve’ ne ispunjava uslove, pa ćemo najvjerovatnije da se selimo u Gradišku“, rekao je trener Rudar Prijedora Boris Gavran za „EuroBlic“.

Postavlja se pitanje kako je Gradski stadion u Prijedoru dobio licencu uoči starta sezone, a onda je izgubio nakon samo jedne odigrane utakmice!?

Autor: mondo.ba

Comments are closed.