Šampionka BiH u sportskom ribolovu

Prijedorčanka Maja Radanov (22), studentkinja druge godine Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci, šampionka je BiH u sportskom ribolovu.
Tu titulu ona je ponijela nakon što je osvojila prvo mjesto na takmičenju Premijer lige BiH, koje je proteklog vikenda održano u Brodu, na rijeci Savi. Ova članica Sportskog ribolovnog društva „Prijedor“ ponosna je osvajanjem prvog mjesta u konkurenciji seniorki iz cijele BiH.
Na istom takmičenju uspjeha je imala i njena koleginica iz prijedorskog Sportskog ribolovnog društva Valentina Tomić, koja je osvajila peto mjesto, tako da su se obje plasirale u reprezentaciju BiH.
„Sada smo se Valentina i ja plasirale u reprezentaciju BiH, a koja će iduće godine učestvovati na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici. Nadamo se da ćemo uz dosta truda braniti boje naše zemlje na tom takmičenju, ali i predstaviti na pravi način Prijedor i Sportsko ribolovno društvo koje djeluje u našem gradu. Upravo nam SRD ‘Prijedor’ i jedino uz naše roditelje pomaže da učestvujemo na takmičenjima“, priča Maja.
Ove godine sa reprezentacijom BiH, kaže, učestvovala je na Svjetskom prvenstvu u Italiji i pojedinačno je osvojila 60 mjesto od 90 učesnika ovog prestižnog prvenstva.
Ona tvrdi da joj je sportski ribolov od djetinjstva ušao pod kožu, jer živi u porodici u kojoj su svi članovi vezani za taj sport.
„Moj otac Ljubomir je aktuelni šampion Republike Srpske u sportskom ribolovu, majka Mirjana takođe aktivan sportski ribolovac i član prijedorskog SRD, a sestra Marina je državni sudija u sportskom ribolovu. Otkad znam za sebe, otac koji mi je ulio ljubav prema ovom sportu zajedno sa sestrom i majkom me je odvozio na rijeku Sanu i učio da pecam“, navodi Maja.
Ona kaže da je već desetak godina i aktivni sportski pecaroš, a da sada zbog obaveza na fakultetu za njenu sportsku ljubav ostaje malo vremena, kao i za takmičarske pripreme.
Trenira i na rijeku odlazi uglavnom vikendom. Maja kaže da je sportski ribolov skup i zahtjevan sport, koji traži mnogo odricanja.
„Da nema ljudi iz Sportskog ribolovnog društva ‘Prijedor’ teško da bih mogla da otputujem na neko takmičenje, mada mi ribarski pribor vlastitim sredstvima kupuju roditelji“, ističe Maja.
Nenad Panić, predsjednik Upravnog odbora Sportskog ribolovnog društva ‘Prijedor’, oduševljen je postignutim rezultatima Maje Radanov i Valentine Tomić.
„Obje su sada postale reprezentativke BiH i dobile mogućnost da odu na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku. To je veliki uspjeh za njih, ali i za naše društvo koje broji 911 aktivnih članova. Problem su finansije i odlazak na takmičenja, jer bi ovaj sport trebalo više podržavati“, naglašava Panić.
Nezavisne novine

Comments are closed.