Saviću i Jankoviću rok do ponedjeljka da se priključe pripremama

savic-jankovicZa fudbalere „Rudar Prijedora“ ova nedjelja je bila prvi slobodan dan od početka priprema za nastavak prvenstva Premijer lige BiH. I dok je Asevedo Kruz u subotu bio na putu povratka iz Dominikanske Republike, nakon nastupa za reprezentaciju svoje zemlje na „Kupu Kariba“ (moguće je da odande povede i novo pojačanje Prijedorčana) na snježnom terenu „Suhi Prijedor“ nije bilo Borisa Savića i Emilka Jankovića.

Ponedjeljak je pomenutom tandemu, sa jesenas zapaženim partijama, posljednji termin za priključenje ekipi. Ukoliko to ne učine, kako iz kluba najavljuju, uz tvrdnju da su obaveze u vidu plata izmirene, mogli bi se naći pred disciplinskim postupkom, a ukoliko žele da odu (za Jankovića je, navodno, zainteresovan banjalučki Borac) biće im određeno odgovarajuće obeštećenje.

-Riječ je o neosporno kvalitetnim fudbalerima, ali „Rudar Prijedor“ i u ovoj, ali i u svim budućim sličnim situacijama mora da gleda svoj interes. Imamo igrača koji će na ljeto biti slobodni i sa njima moramo da potpišemo ugovore. Klub bavljenjem sportskim menadžmentom, treba da dolazi do sopstvenih prihoda, a ne da se oslanja isključivo na sponzore. Ukoliko se bude tako racionalno ponašao, postaće zanimljiv novim sponzorima. Postoji već ove zime mogućnost da na Apolonu Lemondžavi, koji je u Antaliji (Turska), gdje je na probi u moskovskom Torpedu, nešto i zaradimo. Ako i ne uspijemo ovoga puta, bitno je da smo ustanovili princip po kojem će sve biti urađeno tako da niko nema lične koristi prilikom prodaje igrača – priča šef stručnog štaba Velimir Stojnić.
Tekst i foto – Nenad Đerić i GradPrijedor.com

Comments are closed.