Sedma titula stigla na Sanu

Stonoteniserke Prijedora ostvarile su veliki uspjeh, pošto su osvojile prvo mjesto u prvenstvu Premijer lige BiH, a ovo im je bila ukopno sedma titula.
Na posljednjem, četvrtom ovosezonskom turniru, održanom u sportskoj dvorani „Mladost“ u Prijedoru, u odlučujućem meču za titulu prvaka u okviru 17. kola savladale su Kreku sa 3:0. Prethodno su u osmom kolu doživjele poraz od pomenutog rivala identičnim rezultatom, ali su imale bolji set-količnik (14:2) u odnosu na Tuzlanke (12:4), što je bilo presudno u konačnom epilogu, s obzirom na to da su obje ekipe imale na kraju po 24 osvojena boda.
Glavni dio posla obavila je juniorska vicešampionka BiH Sanja Milojica, jer je u prvom susretu ubjedljivo pobijedila drugu seniorsku bh. igračicu Draganu Iveljić i donijela svojim iskusnijim saigračicama psihološku stabilnost.
– Drago mi je što sam ispunila očekivanja protiv Iveljićeve, koja je nekada branila boje našeg kluba – rekla je Milojica.
Daniela Balić, djevojka kakva se samo poželjeti može, poslije trijumfa i proglašenja pobjednika morala je juriti na radno mjesto, u drugu smjenu, te nije imala vremena da se mnogo raduje.
– Nikada nemam preveliku tremu kad igram, ali imala sam je dok sam gledala Sanju. Dale smo sve od sebe da ponovo budemo najbolje – istakla je Balićeva.
Nije lako bilo Miljani Antonić, koja je i pored fakultetskih obaveza smogla snage da pomogne voljenom klubu i „ovjeri“ novi pehar, koji će među mnogim krasiti vitrine Stonoteniskog doma „Tukovi“ u istoimenom prijedorskom naselju na lijevoj obali rijeke Sane.
– Vjerovale smo u sebe, iako su Tuzlanke u većem dijelu prvenstva bile na prvom mjestu, i sav naš trud se isplatio – sijala je od sreće Antonićeva.
Naravno da je blistao i mladi, ali već dokazani trener Goran Unčanin, inače selektor ženske kadetske reprezentacije BiH.
– Spremali smo se na najbolji način za ovaj završni turnir. Imali smo i po dva treninga dnevno, rekli smo sebi da se ne predajemo do kraja. Bili smo svjesni da o prvaku može odlučiti i jedna „loptica“, što se na kraju i dogodilo – izjavio je Unčanin.
Na turniru u Prijedoru, pod budnim okom međunarodnog sudije iz ovog grada Milivoja Pačavre, nisu se pojavili sarajevski klubovi Željezničar i STAD, zatim travnički Borac i „Hašim Spahić“ iz Ilijaša, te je na takmičarskim organima BiH da riješe kakva će biti sudbina mnogih neodigranih mečeva, a samim tim i konačan plasman. Šampionski pehar je, što je najvažnije, s obzirom da na to ne može biti nikakvog uticaja, registracija u rukama Prijedorčanki.
Trofej i u Kupu RS
Lijepu najavu povratka bh. šampionske titule u grad pod Kozarom Antonićeva, Balićeva i Milojica napravile su u finalu Kupa Republike Srpske.
Takođe, uvjerljivo sa 3:0 pobijedile su ekipu člana elitnog društva „Banjaluke“ i osvojile trofej namijenjen pobjedniku ovog takmičenja. Nedavno je Kup RS za stonotenisere osvojila „Banjaluka“, koja je u finalu savladala takođe klub iz prestonice Srpske, Borac-„Rajfajzenbank“ sa 3:2.
Glas Srpske

Comments are closed.