Šest godina postojanja KK „Hunters“ Prijedor: Godina na izmaku najuspješnija u istoriji kluba

kk hunters-sesti rodjendan 1Košarkaški klub „Hunters“ Prijedor nedavno je obilježio svoj 6. rođendan sa ukupno preko 100 članova, djevojčica i dječaka starosti od 7 do 17 godina.

Treneri Darijo Stolić, Siniša Šolaja i Branko Ljuboja sa šest selekcija ovog kluba redovno treniraju 3-6 puta u toku sedmice u salama OŠ „Branko Ćopić“, OŠ „Desanka Maksimović“ i Sportskoj dvorani „Mladost“.

U saradnji sa prijateljima kluba opremljena je i kancelarija kluba sa mini fitnes centrom koji se koristi za treninge i druge aktivnosti.

kk hunters-sesti rodjendan 2Glavni postavljeni zadatak u radu KK „Hunters“ je uključivanje što većeg broja djece u sportske aktivnosti i popularizacija košarke kao i sporta uopšte, te njihovo osposobljavanje za normalan život, bez uticaja ulice koliko je to danas moguće.

Cilj u radu je pružiti priliku svakom djetetu da se košarkom bavi zbog radosti vježbanja, afirmacije zdravog načina življenja, takmičenja, igre, zabave i zbog vrhunskih sportskih postignuća.

kk hunters-sesti rodjendan 3S tim u vezi, kao i prethodnih godina, organizovane su i besplatne sekcije košarke u osnovnim školama kroz koje je prošlo skoro 200 dječaka i djevojčica, a računajući i prethodne godine preko 500 đaka je učilo svoje prve košarkaške korake u selekcijama KK „Hunters“ Prijedor.

„Huntersi“ su jedan od rijetkih košarkaških klubova na regiji koji okuplja i djevojčice i dječake, a jedini je u Prijedoru koji radi sa mladim košarkaškim nadama.

Pored svih problem kroz koje prolaze, „Huntersi“ nisu gasili selekcije niti odustajali od takmičenja za razliku od drugih klubova koji imaju daleko veće budžete.

kk hunters-sesti rodjendan 4Očekuje se i uključivanje u seniorske lige, isključivo sa domaćim mladim snagama, za šta je potrebna veća podrška za kvalitetan rad. Prvenstveno se misli na ravnopravan status sa drugim klubovima u dobijanju termina u dvorani Mladost, ali i u raspodjeli finansija iz budžeta grada namijenjenih sportskim klubovima.

Kao i svake godine takmičarske selekcije KK „Hunters“ učestvuju u ligama mladih košarkaškog saveza Republike Srpske.

Ova 2012. godina je prema postignutim ekipnim rezultatima mladih košarkaša najbolja u istoriji, ne samo u šest godina postojanja kluba, nego i od kada se igra košarka u našem gradu.

Kadetkinje KK „Hunters“ (djevojčice 1996/97. godište) su zauzele 2. mjesto u ligi PKO Banjaluka i time izborile učešće na završnom turniru za prvaka RS (najbolje 4 ekipe RS).

Kadeti (dječaci 1996/97.) su u sezoni 2011/12 zauzeli 3.mjesto u PKO Superligi, a u tekućoj sezoni su plasmanom na 2.mjesto u grupi obezbjedili Superligu koja se igra na proljeće 2013. godine.

Ista selekcija je u avgustu mjesecu na jakom turniru u Novoj Topoli zauzela 2. mjesto (poraz u finalu od viceprvaka RS).

Kada se uzmu u obzir sve utakmice, članovi KK „Hunters“ su ukupno u tekućoj godini odigrali 75 utakmica i zabilježili 43 pobjede.

Od planova za godinu koja je na izmaku, nisu realizovana putovanja u inostranstvo, kao ni organizacija turnira u Prijedoru. Glavni razlog je finansijske prirode, kako u samom klubu tako i kod prijatelja s kojima se prethodnih godina sarađivalo.

Ipak, u KK „Hunters“ Prijedor očekuju da će u narednoj godini obnoviti druženja s prijateljima iz Srbije i Makedonije, ali i učestvovati na drugim ino turnirima (pozivi stigli iz Italije, Francuske i Slovačke).

Tekst i foto – KK Hunters i GradPrijedor.com

Comments are closed.