Šesti međunarodni rukometni turnir Kikinda 2012 u znaku Prijedorčanki-Miri pobjednički pehar

Rukometašice prijedorske “Mire“ zasluženo su osvojile prvo mjesto na veoma jakom, šestom po redu, međunarodnom turniru “Kikinda 2012“, u organizaciji kluba sa imenom najvećeg grada na sjeveru Banata.

Djevojke sa Sane, koje su neposredno pred polazak dobile pojačanja u nekadašnjim članicama banjalučkog Borca beku Tanji Kekić i golmanu Bojani Babić, dominirale su prvog dana takmičenja, održanog u obližnjem mjestu Mokrin.

Bile su bolje od “superligaša“ Srbije beogradskog “Milenijuma“ (24:17) i domaćeg prvoligaša Kikinde (23:20), da bi potom u polufinalu bez većih teškoća savladale zrenjaninskog Proletera (22:13) i konačno u finalu još jednom ekipu “Milenijuma“ sa 20:16.

Tako su se kući vratile sa lijepim pobjedničkim peharom, koji će, uz brojne trofeje, krasiti vitrine klupske prostorije.

– Nije lako na turniru dva puta pobjediti istog protivnika, ali smo dobili jakog “Milenijuma“ i pored činjenice da smo u par navrata ostajali i sa tri igračice u polju. Međutim, moje igračice pokazale su još jednom veliku želju za pobjedom, krasili su ih borbenost i psihološka stabilnost, a “ključ“ za naše prvo mjesto bio je u odličnoj odbrani.

U napadu i nismo imali mnogo rada na taktici, ali je bitno odraditi dobro polukontre i kontre. Zahvalio bih se domaćinima iz Kikinde na gostoprinstvu i odličnoj organizaciji turnira na kojem smo imali zaista jake provjere-naglasio je trener Prijedorčanki Jovica Radaković.

Rezultati polufinala:
Mira-Proleter 22:13(9:6)
Milenijum-Junior 29:12(12:9)

Utakmica za peto mjesto: Kikinda-Hodolin (Češka) 26:18(14.6)

Za treće mjesto: Junior-Proleter 30:18(14:13)

Finale: Mira-Milenijum 20:16(11:5)

MIRA-PROLETER 22:13(9:6)
Dvorana Jezero u Kikindi.
Gledalaca: 100.
Sudije: Slavko Savić (Kać) i Igor Molnar (Novi Bečej).
Sedmerci: Mira 4(0), Proleter 1(0)
Isključenja: Mira 6 minuta, Proleter 4 minuta.

MIRA
E.Briševac, Babić, J.Briševac 2, Kekić 4, S.Ivetić, Damjanović, Dojčinović, Jevtić 4, Torbica 4, Suvajac,
Dukić 1, Vlahović 3, Lj.Ivetić, J.Mutić 2, Karačić, Došen 2, Mandić, Gligorević.
Trener: Jovica Radaković.

PROLETER
Brankovan, Mesaroš, Čaušević 2, Gagić 7, Kišpanović, D.Savković 2, Puković, Mitrović, M.Savković, Rajković, Knežević 2, Novaković, Nešković, Čanković.
Trener: Zlatko Čaušević.

MIRA-MILENIJUM 20:16(11:5)
Dvorana Jezero u Kikindi.
Gledalaca: 500.
Sudije: Ivan Mandić (Novi Sad) i Nemanja Kovačić (Veternik).
Sedmerci: Mira 8(6), Milenijum 2(1).
Isključenja: Mira 14 minuta, Milenijum 4 minuta.
Crveni kartoni: Milica Vlahović u 33. (treće isključenje na po dvije minute) i Slađana Ivetić u 35.minutu (direktno isključenje)-obje iz Mire.

MIRA
E.Briševac, Babić, J.Briševac,Kekić 2, S.Ivetić 1, Damjanović 1, Dojčinović, Jevtić 9(4), Torbica 3, Suvajac, Dukić, Vlahović 3(2), Lj.Ivetić, J.Mutić, Karačić, Došen 1, Mandić, Gligorević.
Trener: Jovica Radaković.

MILENIJUM:
Jeremić, Milošević 1, Rančić, J.Pavlović 3, Milanović 1, Jovanović, Stanolović, Kovačević 1, M.Pavlović, Cvetinović, Kojić 1, Protić, Ivanić 1, Terzić 4, Anđelković 4, Petrović.
Trener: Aleksandar Marković.

Tekst i foto – Nenad Đerić i GradPrijedor.com – arhiva

Comments are closed.