Siniša Vujaković sportista godine opštine Prijedor

Padobranac Siniša Vujaković, član Aero kluba „Prijedor“, jednoglasnom odlukom stručnog žirija proglašen je za najboljeg sportistu Prijedora za 2011. godinu, u konkurenciji sportista iz 25 sportskih klubova. Povelja, medalja i pehar uručeni su ovom istaknutom sportisti na svečanosti 42. Izbora sportiste godine opštine Prijedor, koja je sinoć održana u Pozorištu Prijedor. „Priznanje mi znači mnogo i mislio sam da je ono što sam napravio kruna moje karijere, a sada sam shvatio da sam tek počeo da realizujem ono što sam napravio u sportu. Moja poruka sportistima je da, kada izlaze iz Prijedora na neka takmičenja, ne predstavljaju samo sebe i svoju porodicu, i to treba učiniti na dostojanstven način. Smatram da je sport put kojim svi trebaju ići“, rekao je Vujaković.
Drugoplasirani u izboru najboljih sportista Prijedora je član Kik-boks kluba „Prijedor“ Haris Gredelj, dok je treće mejsto osvojio član Kluba borilačkih sportova „Prijedor“ Darko Delić. Čestitajući svim nagrađenim sportistima, načelnik opštine Prijedor Marko Pavić rekao je da Prijedor sa svojim sportistima ulazi na velika vrata u sportski vrh Republike Srpske i BiH. „Iako su teška vremena i sportisti i njihovi klubovi nemaju sponzore u velikim preduzećima, već se uglavnom oslanjaju na opštinu, rezultati ni ove godine nisu izostali i budite uvjereni da podrška vrhunskim sportistima neće izostati ni ubuduće, a kako bi mogli da postižu što bolje rezultate“, istakao je Pavić. Za najbolje sportske ekipe u 2011. godini proglašeni su Teniski klub „Dr Mladen Stojanović“ u muškoj i Rukometni klub „Mira“ u ženskoj komkurenciji.
Za najperspektivnijeg sportistu izabrana je članica Stonoteniskog kluba „Prijedor“ Sanja Milojica. Najuspješniji sportski radnik je Branko Mandić, član ŽKK “ Mladost“ , najbolji trener Zoran Radinović iz Atletskog kluba „Prijedor“, najbolji sportski novinar Lazo Radović i najuspješniji sportski veteran Rukometni klub veterana Prijedor. Specijalna priznanja dodijeljena su odbojkaškim klubovima invalida „Prijedor“ i „Kozara“. Pokrovitelj 42. Izbora najboljih sportista bila je opština Prijedor, dok je organizator manifestacije bio Informativno – poslovni centar „Kozarski vjesnik“.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.