Škugor pobjednik Prijedor opena 2010

Hrvatski teniser Franko Škugor dvostruki je šampion ovogodišnjeg Sedmog internacionalnog ITF fjučers turnira „Prijedor open 2010“ koji je završen na terenima Tenis kluba „Dr Mladen Stojanović“ u Prijedoru. On je u finalnom meču savladao Holanđanina Miliana Niestena rezultatom 2:0 (po setovima 6:3 i 6:4). Protivnici su na početku meča bilo prilično izjednačeni. Škugor, koji je bio postavljen za trećeg nosioca turnira, je u petom gemu oduzeo servis protivnku i uz svoj dobar servis i još jedan brejk na kraju, u nastavku riješio prvi set u svoju korist. Drugi set bolje je otvorio Holanđanin koji dolazi do brejka u trećem gemu međutim već u slijedećem gemu gubi svoj servis i Hrvat pravi seriju od 3 osvojena gema.
U nastavku je viđeno čak 5 brejkova, ali Škugor koristi svoju prvu meč loptu i pobjeđuje konačnim rezultatom 2:0. „Zahvalio bih se publici koja je sve tenisere tokom turnira nepristrasno bodrila i ovoliko publike u finalu jednog fjučersa još nikad nisam vidio“, rekao je Škugor. Pehar i novčanu nagradu od 1.300 dolara pobjedniku je uručio direktor preduzeća „Arcelor Mittal Prijedor“ Mladen Jelača. Škugor je trijumfom u Prijedoru osvojio novih 18 bodova na ATP listi na kojoj je do sada bio na 466. mjestu. Franko Škugor je dvostruki pobjednik ovog turnira, jer je noć prije bio dio pobjedničkog dubla. Naime, u finalu dubla u subotu uveče sastala su se dva hrvatska para Androić-Škugor i Mektić-Zovko.
Nakon 4:6 i 6:3 i 10:2 pobijedili su Toni Androić i Franko Škugor. Pored pehara i dio novčanog fonda od 630 dolara pobjednici su osvojili 18 poena na ATP listi dublova. Ovogodišnja međunarodna teniska manifestacija, koja je ujedno i 37. „Memorijal Dr. Mladen Stojanović“ a čiji je ukupni fond iznosio 10.000 dolara, održana je pod pokroviteljstvom opštine Prijedor i Ministarstva porodice, omladine i sporta Vlade Republike Srpske, a okupila je tenisere iz 20-ak zemalja svijeta.

Comments are closed.