Skupština Ženskog rukometnog kluba Mira Prijedor-Zadovoljstvo ostvarenim

Na redovnoj godišnjoj Skupštini Rukometnog kluba „Mira“, podnešeni su i usvojeni Izvještaj o radu u proteklom,te Plan i program rada za naredni period, kao i finansijski izvještaji. Bilo je riječi o mnogim bitnim pitanjima, a pozitivno su ocijenjeni dometi Prijedorčanki, koje su osvajanjem vicešampionske titule Premiejer lige BiH, trijumfom u Kupu Republike Srpske i plasmanom u polufinale Kupa BiH, ostvarile nejveći uspjeh u istoriji ovog sportskog kolektiva, dugoj tri decenije.
Klub je funkcionisao sasvim dobro na svim nivoima. Možemo biti zadoovljni, pošto smo nastavili kontinuitet uspjeha. Zavidne rezultate postigle su obje naše ekipe, kako seniorska, koja se takmiči u premijerligaškoj konkurenciji, tako i drugi sastav, sa mladim snagama u Drugoj ligi Republike Srpske. Sa isksutvom, koje je iza djevojaka, godinu dana starijim, veoma dobrom atmosferom, naše projekcije su da se i dalje borimo za sam vrh tabele-priča predsjednica Upravnog odbora ŽRK „Mira“ Nada Đaković.
Izvjesno je da će rukometašice kluba iz grada na Sani u novo prvenstvo ući sa postojećim igračkim kadrom, pojačanim golmanom Milicom Milošević, koja je do sada čuvala mrežu kruševačkog Napretka. Pripreme počinju 1. avgusta, a 15.-og pomenutog mjeseca slijedi odlazak u Vrbas, kod starih sportskih prijatelja, gdje će se obaviti druga faza rada. Na kraju predviđena je organizacija jednodnevnog turnira, uz učešće četiri ekipe, kojim bi se, uz provjeru forme domaćina obiljećilo i 30 godina postojanja „Mire“.
Preostaje nam da ovih dana riješimo pitanje stručnog vođenja prvog tima, a povjerenje bi trebalo da dobije mlađi trener. Na Skupštini je konstatovano da ostaje žal što su naše igračice već drugu sezonu zaredom izborile pravo izlaska u Evropu, ali im nije pružena prilika da im se učešćem na međunarodnoj sceni nagradi trud. Nije bilo nikog ko bi se prihvatio da finansijski stane iza njih, a u vremenu globalne ekonomski teške situacije, ni opština Prijedor, i pored najveće želje, to nije bila u stanju-naglasila je Đakovićeva.
Nenad Đerić

Comments are closed.