Slađan Janjanin napravio je još jedan veliki uspjeh u svojoj bokserskoj karijeri

janjanin

Prijedorčanin Slađan Janjanin napravio je još jedan veliki uspjeh u svojoj bokserskoj karijeri. Naime, „srednji“ od trojice braće Janjanin koji se bave ovom „plemenitom“ vještinom, ostvario je svoj 14. trijumf u isto toliko profi mečeva (13 pobjeda nokautom), ovaj put boksujući u Najrobiju u Keniji protiv domaćeg takmičara Ally Selemana, prenosi novinska agencija Patria.

– Nisam znao šta da očekujem kada sam se odlučio da se borim u Africi, ali se ni trenutka nisam dvoumio da li da prihvatim ponudu za ovaj meč. Bio sam maksimalno spreman i koncentrisan – kaže Slađan Janjanin koji je do ove borbe stigao zahvaljujući saradnji sa menadžerom Daliborom Banom.

Iako se borba održala na otvorenom pri temperaturi od 26 stepeni i uz veliku vlažnost vazduha, protivniku nije dao da se „razmaše“.

– Od prvog zvuka gonga krenuo sam naprijed jer zbog vremenskih uslova nisam znao šta da očekujem. Možda sam i srljao od prevelike želje, ali „ginuo“ sam u ringu dok ga nisam vidio na podu – iskren je novi „afrički kralj“ kako su ga prozvali neki kenijski novinari.

Slađanov protivnik završio je na podu u 2. i 3. rundi kada je meč i prekinut, a treba istaći da je dobar dio, od oko 1.000 prisutnih gledalaca, već poslije prve runde počeo da navija za mladog Prijedorčanina te su aplauzima dočekali kraj borbe koja je održana na jednom od trgova u Najrobiju.

– Ovo je bio najvažniji meč u mojoj dosadašnjoj karijeri i ponosan sam na novu pobjedu koja mi, siguran sam, otvara neka nova vrata i približava me mom snu, a to su borbe u Sjedinjenim Američkim Državama, naročito u Las Vegasu i ulazak među 10 najboljih svjetskih boraca u mojoj kategoriji – ne krije 24-godišnji Prijedorčanin.

On se i u dalekoj Keniji potrudio da na najbolji način reprezentuje kako sebe, boksersku porodicu Janjanin, tako i grad Prijedor, Republiku Srpsku i BiH u Keniji.

– Još jednom se posebno zahvaljujem mom menadžeru Daliboru Banu, preduzeću Limikom i Miši Šormazu koji me podržavaju već duže vrijeme u mojim bokserskim nastupima. Tu je i podrška gradonačelnika Prijedora Marka Pavića, „Niskogradnje Marjanović“, „Nešković osiguranja“ i ostalih prijatelja koji me podržavaju u nastojanjima da stignem među 10 najboljih svjetskih boraca u svojoj kategoriji.

Inače, prema dostupnim podacima, Slađan Janjanin je prvi bokser sa prostora bivše Jugoslavije koji se borio na afričkom kontinentu u posljednih 30 godina.

Prijedorčanin Slađan Janjanin je u dosadašnjoj profesionalnoj bokserskoj karijeri imao 13 mečeva i sve je riješio u svoju korist od čega je 12 bilo nokautom.

Autor: nap.ba

Comments are closed.