Slavlje slovenske ekipe „Felix“ Zasavje

zasavje

Pod pokroviteljstvom grada Prijedora održan je prvi „Trofej grada Prijedora 2015“ za košarkašice. Za pobjednički pehar su se borile dvije ekipe: domaća ŽKK „Mladost” Prijedor i ekipa iz Slovenije ŠD „Felix” Zasavje.

Trofej je osvojila ekipa iz Slovenije pobjedom od 67:40. Pobjednički pehar je uručio Zdravko Ostojić, stručni saradnik za sport u Gradskoj upravi, ujedno i počasni predsjednik domaćeg kluba. Sportski događaj po prvi put su upotpunile i članice Hip hop studija „Top Dance“.

zasavje3

-Višednevni boravak u Prijedoru ostaće nam u predivnom sjećanju. Utisci su izvanredni, naša ekipa, sa većinom igračicama iz kadetske kategorije, dobro je radila, što se vidi i po rezultatima. Vjerujem da ćemo nastaviti saradnju – izjavio je predsjednik ŠD „Zasavje” Miha Bučalič.

Košarkašice ŠD „Felix” Zasavje, u pripremnim utakmicama u Potkozarju, pored dva trijumfa nad Prijedorčankama, rezultatom 62:40 pobjedile su ŽKK „Sana” (Sanski Most), a izgubile su od ŽKK „Kozara“ (Gradiška) sa 100:59.

zasavje2

-Ova će ideja oko „Trofeja Grada Prijedora” slijedeće godine biti upotpunjena odigravanjem turnira, a već su neki dogovori i sklopljeni. Ovo je samo početak onoga što smo planirali za naredni period. Tu mislim na otvorenost ka međunarodnoj sceni. Polako kompletiramo tim za sledeću sezonu, a u pregovorima smo sa nekim igračicama koje bi pomogle našem mladom igračkom kadru da uspješno napreduje u razvoju. Prvo pojačanje je Đurđevićeva koja je u meču protiv gošći iz Slovenije zabilježila 15 poena. Sigurno da će sa još dva takva pojačanja biti rezultata rezultat bilten biti pun trijumfa. Uz podršku Grada Prijedora i par sponzora mislim da će sledeća sezona u Prvoj ligi RS biti lijepa sportska priča“ – rekao je predsjednik ŽKK „Mladost” Nebojša Savanović.

Autor: Kozarski vjesnik

Comments are closed.