Sramotno ponašanje u Zenici-Predsjednik Čelika Stojniću: Džukelo, je… li ti mamu

Sinoćnji susret Čelika i Rudar Prijedora na Bilinom polju imao je i svoje treće poluvrijeme u kojem je glavnu ulogu od igrača i trenera preuzeo predsjednik Čelika, Senad Sarajlić.

O susretu Čelika i Rudar Prijedora pričat će se još dugo. Naime, Prijedorčani tvrde da su žestoko oštećeni, a nakon press konferencije došlo je i do verbalnog sukoba predsjednika Čelika i trenera Rudar Prijedora.

Svemu tome prethodila je nervoza na press konferenciji. Stojnić je pred novinarima istakao da su pojedini igrači Čelika rekli da je gol Rudar Prijedora neopravdano poništen, što se nije svidjelo treneru Čelika, Vladi Jagodiću, koji mu je potom očitao lekciju.

No, to nije sve, Stojnić nakon toga uzima mikrofone i stavlja ih pred sebe i govori da nije došao na pressicu kako bi mu neko čitao lekciju.

Malo potom Stojnić napušta press, a onda na scenu stupa predsjednik Čelika. Uličnim riječnikom izvrijeđao je trenera Rudara, a sve to zabilježili su i naši mikrofoni.

„Džukelo, je… li ti mamu“, psovka je koju je uputio predsjednik Čelika, Senad Sarajlić, treneru Rudar Prijedora Velimiru Stojniću.

„Šta pričaš, imam svjedoke“, odgovorio mu je Stojnić, da bi mu predsjednik Čelika na sramotan način uzvratio:

„Imaš ti kar… moju“.

Na kraju treba podsjetiti da je predsjednik Čelika i u prošloj sezoni imao sličnih ispada na susreta Čelik – Sarajevo, kada je delegaciju bordo momčadi istjerao iz loža stadiona Bilino Polje zbog toga što su se isti radovali pogotku svoje momčadi.

Na potezu su disciplnski organi Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, a za nadati se da će Sarajliću i njemu sličnim biti zabranjeno raditi u bh. fudbalu.
Sportsport.ba

Comments are closed.