Stojnić: Klasična sportska nepravda

Poslije poraza od Sarajeva (1:3) na domaćem terenu prouzrokovanog tendencioznim i navijačkim suđenjem Gorana Paradžika iz Ljubuškog šef stručnog štaba Rudar Prijedora Velimir Baja Stojnić je istakao:
– Ovo je klasičan primjer sportske nepravde! Zaslužili smo pobjedu jer smo u svim segmentima nadigrali Sarajevo, bili bolji svih 90 minuta, ali svako ko je bio na stadionu mogao je da vidi šta se zapravo dešavalo. Neke stvari su zaista teško objašnjive i razumne.

Strateg Prijedorčana nije želio da komentariše suđenje Gorana Paradžika koji se od prvog minuta stavio u službu gostiju. U 30. minutu nije dosudio klasičan jedanaesterac za Rudar Prijedor, dva puta je, zbog navodne ruke, zaustavio obećavajuće akcije domaćina, a Sarajevu je dozvolio da treći pogodak postigne iz akcije kojoj je prethodio prekršaj nad kapitenu „rudara“ Borislavu Mikiću.
– Nama je zabranjeno da komentarišemo suđenje, a i ne želim da se spuštam na taj nivo. Neka nadležne institucije utvrde činjenice. Meni je žao samo igrača, kako da im objasnim neke stvari? Dali su sve od sebe na terenu, igrali herojski, a izgubili smo od slabijeg i inferiornijeg protivnika – dodao je Stojnić.
Tekst – Sportlive.ba
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.