Stojnić: Ne dirajte Damira Tosunovića

Napadač Rudar Prijedora Damir Tosunović postigao je jedini (vodeći) gol za svoj tim u duelu 27. kola Premijer lige BiH protiv Širokog Brijega (1:1), ali je „kumovao“ remiju i osvajanju samo jednog boda jer je promašio šest čistih prilika. Na novinarsku opasku da li će Tosunović na treninzima imati „specijalni tretman“ da vježba postizanje golova, trener „rudara“ Velimir Baja Stojnić je odgovorio u svom stilu:
– Ne dirajte Damira Tosunovića! Jeste, promašio je nekoliko izrazitih prilika, pa šta?! Nije smak svijeta, jeste li vidjeli koliki je teret u duelu sa Širokim Brijegom istrpio? Takav je igrač da se vraća u sredinu i učestvuje u kreiranju akcija, trpi veliki broj duela, na leđima nosi dva i više igrača, trpi mnogo prekršaja na sebi i mnoštvo udaraca… Zbog toga se i dešava da u onako izglednim prilikama pada koncentracija jer se „istroši“. On i na treninzima ima lošu realizaciju, ali igrač je koji mnogo znači za ovu našu ekipu. Zato ga ne mogu kriviti za sve promašaje protiv Širokog brijega jer smo mi, ipak, protiv najbolje ekipe u Premijer ligi BiH ostali neporaženi.

Koliko je šef stručnog štaba Rudar Prijedora ponosan na svoje igrače svjedoči i sljedeća njegova izjava:
– Nemam šta da prigovorim igračima, lavovski se bore uprkos mnogim problemima koji su nas sustigli. Vidite samo s akoliko žara igraju dva najstarija fudbalera u ligi, kapiten Nedžad Žerić ima 38, a Borislav Mikić 37 godina. Igrali su kao mladići, trčali 90 minuta i davali pravi primjer mlađim saigračima. Od njih se mnogo toga može naučiti i ne predaju se, iako su veterani. Zaista vole klub i posao koji obavljaju, čestitatm im na tome!
Tekst – Slavko Basara – Sportlive.ba
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.