Stojnić: Ne vjerujem nikome, svašta se dešava

Svi u Rudar Prijedoru mogu da odahnu. Poslije dva vezana poraza, Slavija (0:1) i Sarajevo (1:3) izabranici trenera Velimira Baje Stojnića savladali su Kozaru (2:0), odvojili bodove spasa, vratili samopouzdanje i uzdignute glave ulaze u posljednjih pet kola premijerligaške trke u kojima kod kuće igraju sa Širokim Brijegom i Zrinjskim, a gostuju Leotaru, Čeliku i Travniku.
Na pitanje da je trijumfom protiv Gradiščana, a imajući u vidu poraze Travnika kod kuće od Sarajeva (1:2) i neuspjeh Slobode u Gradačcu protiv Zvijezde (0:1) pričao oko opstanka završena trener „rudara“ Velimir Stojnić je rekao:
– Ni slučajno još uvijek ništa nije gotovo. Ne vjerujem nikome, svašta se dešava, još čudnih rezultata može da bude. Opustiću se tek onda kada i teorija bude na našoj strani, odnosno kada definitivno obezbijedimo opstanak. Ovako, moramo da budemo budni sa četiri oka da ne bi ostali zatečeni. Pobjedom protiv Kozare jesmo korak bliže ostvarenju cilja, ali ima još pet kola do kraja, odnosno 15 bodova je u opticaju. Dalek je put do opstanka.
Stojnić nije štedio ni riječi o protivničkom timu koji se po njemu predstavio u odličnom izdanju.
– Odgovorno tvrdim da je Kozara najperspektivnija ekipa u Premijer ligi BiH. To je isti tim koji je bio šampion Prve lige Republike Srpske, Gradiščani imaju sjajne pojedince, trebalo samo još nešto malo pa da ekipa „eksplodira“. Međutim, onda su se desili, na polusezoni „avioni i kamioni“, poremećaj sistema. Tačno sam znao kako će Kozara igrati i šta će tražiti u Prijedoru i nisam iznenađen i sada tvrdim da Gradiščani imaju mnogo kvalitetniji tim nego što to njihov položaj na tabeli govori. Mi smo klasično igrali na rezultat jer je utakmica za nas bila vrlo važna poslije teških sedam dana zbog utakmica, ali i povreda i bolesti velikog broja igrača. Čestitam mojim igračima na maksimumu koji su pružili i ostavili srce na terenu – rekao je trener Prijedorčana Stojnić koji nema mnogo vremena za radost i proslavu uspjeha jer već u subotu gostuje u Trebinju kod Leotara.
Tekst – Sportlive.ba – Slavko Basara
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.