Stojnić: Osvojili smo četiri boda protiv Zrinjskog

Velimir Stojnić, strateg Fudbalskog kluba Rudar Prijedor poslije ponovljene utakmice 11. kola Premijer lige BiH protiv Zrinjskog (0:0) istakao je da je u Bosni i Hercegovini kao zemlji moguće sve, pa i to da njegov tim protiv istog rivala na istom terenu osvoji četiri boda.

– Mnogi neće shvatiti kada kažem da smo u jednoj polusezoni protiv Zrinjskog osvojili četiri boda i to na njegovom terenu. Tačno je tako. Prvu utakmicu smo dobili na igralištu 2:1, a onda je tamo neka komisija donijela odluku da se ponovo igra. Pokazali smo da se nosimo sa kvalitetnim protivnicima ravnopravno, ali ovim remijem mogu da konstatujem da smo mi izgubili dva boda. Upravni odbor našeg kluba je donio odluku da će se žaliti Komitetu za normalizaciju FS BiH za zaštitu zakonitosti jer smo oštećeni. Pitam se šta je sada regularno, odnosno priznate su obje utakmice, koliko ćemo bodova zaista dobiti? Po meni na terenu smo ih osvojili četiri! Čestitam mojim igračima na odličnoj igri i potvrdi da naš kvalitet nije sporan. Sada sve svoje misli okrećemo ka Gabeli i gostovanju kod GOŠK-a – rekao je Stojnić.

Domaća publika je svoje igrače ispratila sa terena „Pod Bijelim brijegom“ uz salvu pogrdnih riječi uputivši im ultimatum da se iz Sarajeva, sa derbija, ne smiju vratiti bez tri boda. Čak i treneru „plemića“ Draganu Periću „visi“ posao iako je juče pod temperaturom i upalom pluća sjedio na klupi svog tima.

– U Zrinjskom se radi odlično, potreban je kontinuitet, radi se o mladoj ekipi koja će da dozrije tek sljedeće sezone. Kolega Perić je do odlično složio stvari, ali kažem da je potrebno iskustvo i sve će doći na svoje mjesto. Potrebno je samo istrpiti neke stvari – dodao je Stojnić.

Iako nije njegov manir da komentariše odluke sudijske četvorke trener Prijedorčana je poslije Zrinjskog istakao sljedeće:

– Odavno nisam vidio tako dobro suđenje kao što su demonstrirali Radoslav Vukasović iz Trebinja i njegovi saradnici. U Mostaru je sve bilo korektno do najvišeg maksimuma i poželio bi da svaka utakmica ne samo mog kluba, već uopšte u Premijer ligi BiH bude na ovakvom nivou korektnosti i poštovanja.

Utakmica 11. kola Premijer lige BiH Zrinjski – Rudar Prijedor 1:2 prekinuta je u 76. minutu zbog nevremena, kiše i vjetra, Takmičarska komisija FS BiH je registrovala istu postignutim rezultatom na terenu, ali je Apelaciona komisija naložila odigravanje novog meča

Dragan Perić: Slaba realizacija
Trener Zrinjskog Dragan Perić je na konferenciji za novinare rekao sljedeće:
– I u ovoj utakmici imali smo mnogo problema sa realizacijom, to je naša boljka. Sustigao nas je i umor od non stop igranja, još se nismo dovoljno ni oporavili od šokantnog poraza od Olimpika na našem terenu 1:4. Pred nama je Sarajevo, moramo da razmišljamo o toj utakmici i okrenemo se gostovanju na „Koševu“, protiv Sarajeva, kao i revanšu Kupa BiH protiv Zvijezde na našem terenu. Čestitam Prijedorčanima na zasluženo osvojenom bodu, a nama ostaju glavobolje i muke.
Sportlive.ba

Comments are closed.