Stojnić: Skeptici su nam predviđali borbu za opstanak

Najubjedljivijom pobjedom (4:0) ove jeseni protiv OFK Gradine iz Srebrenika fudbaleri Rudar Prijedora na najljepši način su se oprostili od svojih navijača u polusezoni..

Dva puta je pogodio Haris Handžić u 16. i 58. minutu, a po jednom Boris Savić (79) i Miloš Srndović (88).

„Plašili smo se ove utakmice jer OFK Gradina ima mladu i perspektivnu ekipu kojoj očigledno za takmičenje u Premijer ligi BiH treba još nešto osim same želje i volje. Bili smo umorni, u posljednje vrijeme odigrali smo mnogo teških utakmica i zato sam upozoravao igrače na mogućnost da budemo negativno iznenađeni. Do toga na svu sreću nije došlo. Na vrijeme smo postigli golove i mislim da smo zasluženo pobijedili“,

Istakao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Velimir Baja Stojnić.
Prijedorčani će zimovati sa 21 bodom, a ukoliko u nedjelju Leotar bude poražen u Istočnom Sarajevu od Slavije „zeleno-crni“ će proljeće dočekati na izuzetno dobroj osmoj poziciji.

„Malo ko je to očekivao, uglavnom su mnogi bili skeptici, prognozirali su nam borbu za opstanak. Izdigli smo se iznad svega i svih problema i pokazali da posjedujemo kvalitet za gornji dio tabele. Naš cilj je na proljeće da pobjegnemo što dalje od opasne zone. Nije mala stvar osvojiti 21 bod u teškim uslovima, uz mnogo sportske nesreće i nepravde. Još da dobijemo osvojena dva boda protiv Zrinjskog došli bi do kote 23 što je fenomenalan učinak u svim teškim okolnostima koje su nas pratile ove jeseni“, dodao je Stojnić.

Pred fudbalerima Rudar Prijedora su dva slobodna dana, a u utorak će odraditi trening kada će trener Stojnić iznijeti dalji plan i program, odnosno upoznati fudbalere kada će na odmor, a kada na prozivku za proljeće.
Scsport.ba

Comments are closed.