Stojnić umjesto Radovića

Velimir Baja Stojnić novi je šef stručnog štaba Rudar Prijedora. Kako je „Glasu Srpske“ potvrdio potpredsjednik Upravnog odbora kluba Milorad Šipka, dojučerašnji strateg Borca je zauzeo mjesto Dragana Radovića koji je smijenjen.
– Klub će izdati i zvanično saopštenje, s obzirom na to da je smijenjen i kompletan Upravni odbor, razriješena dužnosti administracija, a posebni tročlani Komitet za hitna pitanja interventno će reagovati i na planu drugih aktivnosti, sve s ciljem da se spremno dočeka subotnji duel sa Borcem i savladaju Banjalučani – naglasio je Šipka, član Komiteta za hitna pitanja.
Prema njegovim riječima, smjena Radovića uslijedila je zbog loših rezultata Rudar Prijedora.
– Pored toga Radovića su počeli da bojkotuju fudbaleri, jer ih je podijelio na „domaće“ i „strance“. Oko Radovića se podijelio i Upravni odbor, koji na sjednici u nedjelju naveče nije imao jedinstven stav, pa su juče ekspresno djelovali finansijeri kluba: opština Prijedor, Arselor Mital i Rudnici željezne rude Ljubija. Donesena je odluka da se raspusti Upravni odbor kluba i da Komitet za hitna pitanja do izborne Skupštine rukovodi ovim sportskim kolektivom – istakao je Šipka.
Smijenjena je i kompletna klupska administracija. Tako je umjesto sekretara kluba Zorana Janjetovića za v.d. sekretara imenovan Milan Milunović.
– Smijenjen je i direktor Mićo Janković, a tu dužnost će do daljeg obavljati Nebojša Tomičić. Cilj nam je da se klub kao i prava ekipa stabilizuju da bi se do kraja ostvarili što bolji rezultati i izborio opstanak u Premijer ligi – dodao je Šipka.
Dosadašnji trener Rudara Dragan Radović saznao je od novinara „Glasa Srpske“ da je smijenjen.
– Za smjenu prvi put čujem. Postojale su neke indicije, ali niko me zvanično nije obavijestio i možda to dovoljno govori o cjelokupnoj situaciji. Ako je to u interesu kluba, kojem želim sve najbolje, onda u redu. Postojalo je mnogo nesklada unutar kluba, ali ne bih da pričam o tome. Želim samo da kažem da se u ovakvim uslovima nije moglo naprijed, a svom nasljedniku želim svu sreću – rekao je Radović.
Doskorašnji šef stručnog štaba Borca Velimir Stojnić debitovaće na klupi Rudar Prijedora u subotu upravo protiv Banjalučana.
– Tako je to u našem poslu. Svjestan sam da me u Rudar Prijedoru, koji je je nanizao tri uzastopna poraza, očekuje težak zadatak, ali se ne bojim izazova. Poziv sam prihvatio bez razmišljanja. Vjerujem da Rudar Prijedor ima dobru ekipu, koja će bez problema obezbijediti opstanak, što je prioritet – naglasio je Stojnić.
Kantar
Milorad Šipka je istakao da će protiv Vedrana Kantara, koji je na utakmici u Gradačcu protiv Zvijezde odbio u poluvremenu da uđe u igru biti pokrenut disciplinski postupak i da ga čeka kazna za taj gest.
– Na Stojniću će ostati da procijeni kakva će biti dalja sudbina „veziste“ i prvog strijelca „rudara“ Kantara – rekao je Šipka.
Glas Srpske

Comments are closed.