Stolice kroje sudbinu tri kluba

Ukoliko do početka nove sezone Premijer lige fudbalski klubovi Rudar Prijedor, Slavija i Radnik ne budu imali 3.000 stolica sa naslonom na svojim stadionima neće moći da igraju na njima. Inspekcijom predstavnika FS BiH ustanovljeno je da na ovim stadionima prvenstveno nedostaju stolice i da se mora sve riješiti do nove posjete komisije koja će biti pred sam početak sezone koja startuje 4. avgusta. Naime, svaki stadion mora da ima najmanje 3.000 stolica sa naslonom i oni koji to ne ispoštuju moraće da igraju na nekim drugim mjestima.

U taboru Prijedorčana su istakli da će uskoro biti raspisan tender za izvođača radova.
– Istočna tribina na kojoj treba da budu postavljene stolice već je završena. Sada je na potezu Opština koja će raspisati tender za izvođača radova na postavljanju stolica. Planirano je da bude postavljeno 1.600 iako nama nedostaje samo 1.200 stolica – izjavio je vršilac dužnosti sekretara kluba Milan Milunović.
– Upoznati smo sa zahtjevom FS BiH i vjerujem da ćemo ispoštovati njihove uslove. Nama je najveći problem što mi imamo stolice bez naslona i sada moramo da postavimo one sa naslonom. Još nije poznato kada će radovi početi, ali sam uvjeren da ćemo stići do kraja jula – istakao je sekretar Radnika Slobodan Đorđić.
Direktor kluba iz Istočnog Sarajeva Zdravko Šavija je naglasio da neće imati problema na početku sezone.
– To nije neki veliki problem za nas. Ponudili smo rezervnu varijantu kao što to propisi nalažu, ali vjerujem da ćemo do početka nove sezone otkloniti sve nedostatke – izjavio je Šavija.

Alternative
Tri kluba iz Republike Srpske prijavila su zamjenske stadione, ako ne bi mogli da igraju na svojim. Tako je Radnik kao alternativu predložio stadion Rudara u Ugljeviku, Slavija “Grbavicu”, a Rudar Prijedor Gradski stadion u Banjaluci. Osim ova tri kluba problema sa nedostatkom stolica imaju još Velež, Travnik i novi premijerligaš Gradina iz Srebrenika.
Tekst – Glas Srpske
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.