Streetball Prijedor 2012

Košarkaški klub Veterana Prijedor organizuje Streetball Prijedor 2012 koji će biti održan u Bellini ljetnoj bašti Prijedor u srijedu, 29. avgusta 2012. godine.

Takmičenje će biti održano u 4 kategorije:
-Veterani (35 godina i stariji) – uplata 50 KM
-Seniori (17 godina i stariji) – uplata 50 KM
-Kadeti (13 – 16 godina) – uplata 30 KM
-Cipiripi (12 godina i mlađi) – uplata 30 KM

Novčane nagrade za seniore: 1.mjesto 1.000 KM i 2.mjesto 200 KM.

PRAVILA – Streetball Prijedor 2012
1.Svaka ekipa mora da ima najmanje tri (3), a najviše četiri (4) prijavljena igrača.
2.Igra može da počne i da se završi sa samo dva (2) igrača, ali ne može da se igra sa samo jednim (1) igračem.
3.Zamjena (najviše dvojice) prijavljenih igrača ekipe je moguća samo prije početka takmičenja.
4.Igra može da počne samo ako svi članovi ekipe posjeduju opremu (majice) iste boje.
5.Pobjednik je ona ekipa koja prva postigne 15 poena, ili ekipa koja postigne više poena za 15 minuta. Sat se zaustavlja samo tokom većih prekida.
6.Ukoliko se utakmica završi neriješenim rezultatom nakon odigranih 15 minuta, igra se produžetak koji nema vremensko ograničenje. Pobjednik je ona ekipa koja prva postigne tri (3) poena.
7.Izmjene su dozvoljene samo kad lopta nije u igri.
8.Na početku igre i na početku produžetka, novčić odlučuje posjed lopte.
9.Svaka od ekipa ima pravo na po jedan time-out u trajanju od 1 minute tokom regularnog dijela, te na po jedan u produžetku u trajanju od 30 sekundi. Tokom time-outa sat se nezaustavlja osim u zadnje tri minute igre.
10.Nakon napravljenih pet (5) faula, svaki sledeći se kažnjava jednim slob. bacanjem.
11.Ukoliko se napravi faul tokom šuta i igrač pogodi koš, poen se priznaje i nema dodatnog slobodnog bacanja, ali se piše faul. Ukoliko nije postignut koš, izvode se jedno (1) ili dva (2) slobodna bacanja, zavisno od toga odakle je upućen šut.
12.Nesportski faul i tehnička greška se kažnjavaju sa dva (2) slobodna bacanja. Ukoliko dođe do ponavljanja ovih prekršaja ekipa se diskvalifikuje i utakmica se registruje rezultatom 5:0 za protivnika.
13.Ukoliko se u zakazanom terminu ne pojavi jedna od ekipa, utakmica se registruje rezultatom 5:0 za ekipu koja je prisutna, osim ako je odsustvo najavljeno i zakazan je novi termin.
14.Lopta mijenja posjed nakon postignutog koša.
15.Ukoliko ekipa osvoji loptu u poziciji odbrane, mora je izvesti van linije 6,75 m i tek onda organizovati napad. Ukoliko ekipa osvoji loptu skokom, a bila je u napadu, može da nastavi napad bez iznošenja lopte van linije 6,75 m.
16.Pogodak slobodnog bacanja i šuta unutar linije 6,75 m se računa jedan (1) poen, dok se pogodak van linije 6,75 m računa dva (2) poena.
17.Ako igrač počne da krvari, mora napustiti teren. Može da se vrati tek kad krvarenje prestane. Ako se pravilo prekrši, protivnik ima pravo na jedno slobodno bacanje.
18.Ukoliko povrijeđeni igrač nije u mogućnosti da nastavi da igra, a treba da izvodi slobodna bacanja, igrač koji ga mijenja izvodi ta bacanja.
19.Sva izvođenja lopte, nakon prekida i nakon postignutog koša, se vrše na polovini košarkaškog terena.

Comments are closed.