Šuka i Bursać ruše Radovića

Fudbaleri Rudar Prijedora Neđo Šuka i Miodrag Bursać „ratuju“ sa šefom stručnog štaba Draganom Radovićem, nezadovoljni minutažom i činjenicom da nisu u prvom planu stratega prijedorskog premijerligaša. Šuka je letos kao veliko pojačanje stigao u redove „rudara“ iz fočanske Slobode, pa je očekivao da će više igrati. Međutim, na startu sezone nije uspeo da se izbori za mesto u prvih 11, a Radović ga je u uvodnim mečevima uvodio sa klupe, dajući mu šansu u proseku poslednjih tridesetak minuta.
To se Šuki, očigledno, nije svidelo, pa se u nekoliko navrata verbalno sukobio sa trenerom i javno, pred ostalim igračima, iskazao nezadovoljstvo. Radovićevim vođenjem ekipe nezadovoljan je i Miodrag Bursać, nekadašnji fudbaler Novog Sada i Cementa iz Beočina. Njegovo nezadovoljstvo kulminiralo je prošlog vikenda, uoči utakmice sa Travnikom. Srpski internacionalac saznao je da ne konkuriše za meč 14. kola bh. elite, nakon čega je verbalno napao Radovića tražeći objašnjenje što će duel sa „vezirima“ morati da gleda sa tribina.
Ništa alarmantno
Vršilac dužnosti predsednika Upravnog odbora „rudara“ Drago Milošević potvrdio je da je tandem Šuka – Bursać imao sukobe sa trenerom Radovićem, ali je naglasio da zbog toga ne treba dizati veliku prašinu, te da se takve stvari dešavaju u mnogim ekipama.
– Stanje ne bih nazvao alarmatnim, jer je to manje-više normalna pojava u svakom timu. U igračkom kadru imamo 25-26 fudbalera, za svaku utakmicu prijavljeno je samo 18, a meč počinje tek njih 11. Svi žele da se nametnu, svi žele da igraju i odatle potiču ovakve tenzije. Neko baš i ne može da podnese što mora na tribine ili što će duel početi sa klupe, ne može da se kontroliše i onda reaguje poput Šuke ili Bursaća – naglasio je Milošević.
Prema rečima prvog čoveka Prijedorčana, na treninzima „rudara“ se ove sezone desilo više ovakvih situacija, a za njih su zaslužni oni koji imaju kraći fitilj.
– Svaki igrač različito reaguje u različitim situacijama. Neki fudbaleri imaju kraći fitilj, a neki duži. Neđo Šuka očigledno ima kratak fitilj, pošto je već dva-tri puta burno reagovao. On je špic doveden kao pojačanje, ali manje igra od planiranog i brzo se naljuti. Slično je i sa Bursaćem, koji protiv Travnika nije bio ni na klupi pa je odmah „skočio“ na trenera – dodao je Milošević.
Direktor Rudar Prijedora Milenko Janković, takođe, tvrdi da se sukobi na relaciji igrač – trener često dešavaju, ali da vinovnici incidenata ovog puta neće proći nekažnjeno.
Biće kazni
– Skoro svaki klub se suoči sa ovakvim ili sličnim stvarima. Trener Radović ima svoje principe rada i oni se moraju poštovati, kao i disciplina. Svaki istup igrača biće sankcionisan prema klupskim procedurama. Zahtevi će biti predati Upravnom odboru, koji će odlučiti da li će kazne biti finansijske ili će se odraziti na minutažu i nastupe fudbalera. Smatram da se ovim slučajevima ne treba pridavati velika pažnja jer je reč o igračima koji nisu nosioci i oslonac naše igre. Oni su rezerve i sve ovo je marginalna stvar – zaključio je direktor Janković.
Fudbaleri Rudar Prijedora nakon 14. kola Premijer lige BiH zauzimaju deveto mesto sa 18 bodova.
Radović: Spremamo se za Zrinjski
Šef stručnog štaba Rudar Prijedora Dragan Radović nije želeo mnogo da komentariše „duele“ sa Neđom Šukom i Miodragom Bursaćem, već se više osvrnuo na utakmicu protiv Zrinjskog, kojom njegovi izabranici „zatvaraju“ prvi deo prvenstva.
– Bursać je tražio objašnjenje što nije među 18 igrača koji konkurišu za utakmicu, ja sam mu odgovorio, i to je to. Atmosfera u ekipi time nije narušena i mi se normalno spremamo za naredni ispit u Mostaru. Očekuje nas težak meč, pogotovo jer nećemo biti kompletni. Bojan Tripić će pauzirati zbog kartona, dok je Nebojša Šodić povređen – naglasio je kormilar Radović.
Tekst – Press RS
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.