Susret veterana Crvene Zvezde iz Beograda i Sloge iz Rakelića za istoriju

Sjaj Crvene Zvezde iz Beograda, najtrofejnijeg srpskog kluba, osjetio se i u Potkozarju.

Pravi fudbalski praznik u Saničanima bila je revijalna utakmica veterana „crveno-bijelih“ i Sloge iz Rakelića.

Prema očekivanju gosti su slavili sa ubjedljivim rezultatom 5:1, a predvodili su ih legende, Zdravko Borovnica, sa kapitenskom trakom, i Miloš Šestić, koji se nije dugo zadržao na terenu iz zdravstvenih razloga, ali je i u ulozi trenera aplauzima prisutnih pozdravljen.

– Došli smo da uveličamo slavlje ovog fudbalskog kolektiva. Uvijek se rado odazivamo pozivima iz Republike Srpske, lično mi je drago da sam ovdje, jer moji rodni Milosavci nisu daleko. Rezultat je bio u drugom planu, svi smo mi u godinama, a mnogo važnije druženje, ambijent fenomenalan – rekao je Šestić.

U pobjedničkom timu istakao se četvorostruki stijelac Vladimir Tintor, koji je prilikom još jednog dosuđenog penala za Zvezdu dodao loptu golmanu Aleksandru Saviću, inače dobro znanom sportskom radniku i prvom čovjeku FSA Prijedor, nagradivši ga, jer je bio veoma zapažen među stativama.

Do istorijskog dolaska predstavnika velikana svojevremeno jugoslovenskih razmjera, evropskog i svjetskog šampiona došlo je zahvaljujući u velikoj mjeri Branimiru Kantaru, čovjeku iz Majkić Japre, koji živi u Beogradu.

– Zahvalio bih se gradonačelniku Prijedora Milenku Đakoviću, predsjedniku Sloge Goranu Bujiću, koji su nas pozvali i dočekali raširenih ruku. Puno mi je srce što smo prvi put ovdje, upravo jer sam iz ovih krajeva. Domaćini su nas od srca dočekali i nema riječi kojima bi se mogla opisati njihova ljubaznost – naglasio je Kantar, sekretar Fondacije veterana FK Crvena zvezda.

Prije početka susreta obje ekipe, te sve prisutne, pozdravio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, napomenuvši da i sam pripada velikom broju simpatizera Zvezde.

Njenim veteranima uručio je prigodne poklone.

– Ovo je istorijski dan, kako za naše selo, tako i grad Prijedor. Ponosni smo na naš klub, koji je 2015. godine navršio četiri decenije postojanja, držimo do svoje organizacije i igrača, a ponosni smo što su legende srpskog i jugoslovenskog fudbala bili naši gosti i sam osjećaj dolaska autobusa beogradske Crvene zvezde nas je učinio radosnim – nije krio emocije član Uprave člana Četvrte lige PFS Prijedor Rade Aleksić.

Među brojnim gostima bio je Vladan Grujić, bivši prvotimac Zvezde, ponikao u banjalučkom Borcu, u sastavu Rakelićana za ovu priliku našao se i sportski menadžer Željko Dekić iz Prijedora.

– Zahvalio bih se domaćinima što su me pozvali na ovu lijepu manifestaciju, ali i bivšim asovima Zvezde koji su pristali da budu njen dio – rekao je Petar Jelić, nekadašnji prvotimac, a sada predsjednik Modriča Maksime, koji je nastupao za više klubova, između ostalih OFK Beograd, takođe „pojačavši“ Slogu.

Fudbalski spektakl uveličali su u poluvremenu članovi Kulturno-umjetničkog društva „Saničani“.

Inače, treba reći da je Crvena Zvezda sa prvom ekipom u Prijedoru gostovala daleke 1958. godine.

Izvor: PrijedorGrad.org

Comments are closed.